Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 10

„French Open“ finalas: ar J.Ostapenko pasaka Paryžiuje turės laimingą pabaigą?

Geriausia Rumunijos tenisininkė Simona Halep šeštadienį gali iškovoti savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ trofėjų, tačiau jos kelyje – fantastiškai Paryžiuje rungtyniaujanti 20-metė iš Latvijos Jelena Ostapenko. Žinoma, favorite laikoma trečioji pasaulio raketė, tačiau latvės nuvertinti tikrai negalima.
Simona Halep ir Jelena Ostapenko
Simona Halep ir Jelena Ostapenko / „Scanpix“ nuotr.

S.Halep yra šio finalo favoritė, nes ant grunto 2017-aisiais ji demonstravo puikią sportinę formą, o „Roland Garros“ finale jau yra žaidusi 2014 metais. Įdomu tai, kad latvė J.Ostapenko turi galimybę iškovoti pirmąjį savo karjeros titulą apskritai, o tai juk „Didžiojo kirčio“ pirmenybės.

„French Open“ finalo nugalėtojai atiteks 2,1 mln. eurų piniginis prizas, o antroje vietoje likusiai tenisininkei liks dvigubai mažiau (1 mln.).

S.Halep „Didžiojo kirčio“ turnyro finale nesilankė nuo savo pirmojo „French Open“ mūšio dėl titulo 2014-aisiais, o sunkiai tikėtina, kad rumunė dar kada nors tokio lygio mače susitiks su skirstymo neturinčia tenisininke.

Iškovojusi pergalę „French Open“ finale rumunė džiaugtųsi ne tik titulu bei solidžia pinigine premija, bet ir taptų pirmąja pasaulio rakete. Angelique Kerber krito jau pirmame etape, o dabar skirtumas tarp tenisininkių jau yra mažiau nei 200 WTA reitingo taškų.

Pusfinalyje tenisininkės nugalėta Karolina Pliškova tikino, kad favorite laiko būtent S.Halep: „Dėčiau visus savo pinigus, kuriuos turiu už Simoną“. S.Halep šiemet ant grunto jau iškovojo titulą Madride, žaidė finale Romoje bei pusfinalyje Štutgarte.

„Scanpix“ nuotr./Simona Halep prieš Eliną Svitoliną
„Scanpix“ nuotr./Simona Halep prieš Eliną Svitoliną

Tuo tarpu jaunoji J.Ostapenko viso turnyro metu žaidžia nejausdama jokios baimės bei demonstruodama charakterį. Ji nepalūžo net svarbiausiomis mačų akimirkomis, kai labiau žydėti pradėti daugiau metų kortuose praleidusios veteranės.

Pusfinalyje prieš Timeą Bacsinszky daugelis nesitikėjo tokio 20-metės žaidimo, tačiau ji sugebėjo triumfuoti nugalėjusi ir lemiame trečiame sete.

Įdomu tai, kad J.Ostapenko (WTA-47) yra žemiausiai reitinge esanti „French Open“ finalistė nuo to laiko, kai pradėti skaičiuoti reitingo taškai (1975 m.).

„Scanpix“ nuotr./Jelena Ostapenko prieš Timeą Bacsinszky
„Scanpix“ nuotr./Jelena Ostapenko prieš Timeą Bacsinszky

„Aišku, kad nesitikėjau žaisti finale, kai čia atvykau, – atviravo latvė. – Tačiau laikui bėgant pradėjau gerai žaisti bei iškovoti pergales. Tai suteikė man pasitikėjimo savo jėgomis.“

Tai reiškia, kad jau 16 valandą Lietuvos laiku mūsų laukia nuostabus „French Open“ finalas. Labai svarbi bus dvikovos pradžia, kurioje J.Ostapenko privalo pademonstruoti, kad yra verta rungtyniauti dėl titulo.

Kita vertus, S.Halep šiose pirmenybėse demonstruoja didelį brandumą, todėl tai gali būti jos laikas triumfuoti. Rumunė buvo geriausia tenisininkė šiame grunto sezone, o titulas Paryžiuje būtų puiki jo pabaiga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius