Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 17

Geležinis žmogus: R.Nadalis neketina praleisti Vimbldono turnyro

Prieš kelias savaites „Roland Garros“ turnyrą laimėjęs Rafaelis Nadalis netrukus sieks jau 23-ojo karjeros „Didžiojo kirčio“ trofėjaus. Ispanas ketina dalyvauti Vimbldono turnyre.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

36-erių tenisininkas kentė skausmus Paryžiuje vykusiame atvirajame Prancūzijos čempionate, o po triumfo finale teigė, kad nežais Vimbldone, jei jam toliau teks leistis vaistus į skaudančią kairiąją pėdą.

Vis dėlto pastarąją savaitę R.Nadaliui taikytas gydymas sumažino skausmą ir dabar ispanas jau planuoja siekti trečiojo karjeros titulo Londone.

„Pastaroji treniruočių savaitė man sako, kad turiu šansą. Ketinu žaisti Vimbldone“, – sakė gyva teniso legenda.

R.Nadalis ketina pirmadienį vykti į Londoną ir žaisti draugiškame turnyre, kuris prasidės antradienį.

„Džiaugiuosi, nes jau savaitę nebešlubčioju, – sakė Maljorkoje besiruošiantis tenisininkas. – Po gydymo pajutau pokyčius. Vis dar jaučiu keistą jausmą, kartais apskritai nejaučiu pėdos, bet skausmas, kuris neleido man remtis kairia pėda, dabar jau dingo.“

R.Nadalis turi retą degeneracinę ligą, vadinamą Mullerio-Weisso sindromu, ir paveikiančią pėdos kaulus. Praėjusiais metais dėl šios priežasties jis net baiminosi, kad jam teks baigti karjerą.

Vis dėlto 2022-ieji ispanui kol kas yra fantastiški. Metų pradžioje jis laimėjo „Australian Open“ turnyrą, o prieš kelias savaites jau 14-ą kartą iškovojo „Roland Garros“ titulą.

Dabar jis turi 22 „Didžiojo kirčio“ trofėjus ir atitrūko nuo persekiotojų Rogerio Federerio ir Novako Džokovičiaus, kurie yra laimėję po 20.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Vimbldono turnyras prasidės birželio 27 dieną. R.Nadalis jį yra laimėjęs dukart, bet pakankamai seniai – 2008 ir 2010 metais. Pernai jis į Londoną nevyko norėdamas atsistatyti po pralaimėjimo „Roland Garros“ turnyro pusfinalyje.

„Ant žolės dangos nežaidžiau trejus metus, tad turiu prisitaikyti. Kiekvieną dieną jaučiuosi vis geriau. Turiu dar savaitę, per kurią pamažu išbandysiu save“, – sakė R.Nadalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius