Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 19

Geriausia Rusijos tenisininkė atskleidė esanti homoseksuali: „Slėptis spintoje nebeįmanoma“

Pirmoji Rusijos šalies teniso raketė Darija Kasatkina (WTA-12) atvėrė savo asmeninio gyvenimo duris ir atskleidė esanti homoseksuali.
Darija Kasatkina
Darija Kasatkina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tenise, kaip ir daugelyje kitų sporto šakų, homoseksualumas vis dar yra didelis tabu, tačiau 25-erių tenisininkė pirmadienį pasirodė garsaus savo šalies tinklaraštininko Vito Kravčenko vaizdo įraše, kuriame nebeslėpė, kad turi širdies draugę.

Itin aukštą 12-ąją poziciją WTA reitinge užimanti D.Kasatkina jau kurį laiką nebegyvena Rusijoje ir pasidalijo savo įspūdžiais, kaip šios šalies agresorės viduje yra engiama LGBT+ bendruomenė.

„Rusijoje daugelis temų yra visiškas tabu. O ką jau kalbėti apie buvimą homoseksualiu, ar galbūt to norėjimą. Absurdas. Manau, kad šiame pasaulyje nėra nieko lengvesnio, kaip tik būti heteroseksualiu. Rimtai – jeigu tik yra pasirinkimas, niekas nesirinks būti homoseksualiu. Kam apsunkinti savo gyvenimą, ypač Rusijoje? Koks viso to esmė?“, – kalbėjo ji, pridėdama, kad savo tėvynėje susikabinus rankomis su tos pačios lyties atstove viešumoje pasirodyti yra tiesiog neįmanoma.

Dabar tenisininkė vis drąsiau kalba apie savo asmeninį gyvenimą, kuriame figuruoja jos tautietė, dailiojo čiuožimo atstovė Natalija Zabiako.

„Gyventi pasislėpus spintoje yra tiesiog nebeįmanoma. Tai per sunku ir neturi jokios esmės. Svarbiausia gyventi taikiai su pačiu savimi, o visa kita gali eiti velniop“, – kalbėjo Kasatkina.

Aukščiausiai iki 10-ojo WTA reitingo laiptelio praeityje užlipusi rusė šiame sezone jau iškovojo net 27 pergales ir patyrė 14 pralaimėjimų. Geriausias tenisininkės pasiekimas kol kas užfiksuotas „Roland Garros“ turnyre Paryžiuje, kur ji nužygiavo iki pat pusfinalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius