-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 09

Geriausias Italijos tenisininkas į ATP turą sugrįžo pergalingai

Pirmosios Italijos raketės Matteo Berrettinio (ATP-10) sugrįžimas į ATP turą po traumos buvo pažymėtas pergalingai „BOSS OPEN“ turnyre Štutgarte, Vokietijoje.
Matteo Berrettinis
Matteo Berrettinis / „Scanpix“ nuotr.

ATP 250 kategorijai priklausančio turnyro ant žolės aštuntfinalyje M.Berrettinis po atkaklios trijų setų kovos 6:2, 4:6, 6:3 įveikė moldavą Radu Albotą (ATP-121).

Tai buvo pirmasis 26-erių italo pasirodymas ATP ture nuo kovo mėnesio vidurio, kuomet Indian Velse jis patyrė dešinės rankos traumą. Netrukus tenisininkui buvo atlikta smulki operacija, o sugrįžti Matteo nusprendė ant vienos iš savo mėgstamiausių – žolės dangos.

„Jaučiuosi gerai, ypatingai fiziškai. Iki šiol per savo gyvenimą niekada nesu turėjęs operacijos, todėl nežinojau, kaip kas bus sugrįžus. Esu labai laimingas, sužaidžiau tris setus, jaučiuosi gerai“, – savo mintimis po mačo dalijosi Berrettinis.

Ateinančios keletas savaičių galiūnui iš Italijos bus labai svarbios reitingo prasme. Praėjusiais metais Matteo sužaidė fantastišką žolės sezoną laimėdamas „Queen's“ ATP 500 turnyrą, o vėliau Vimbldone pasiekdamas savo pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ finalą.

Per kitą mėnesį iš italo kraičio iš viso nusibrauks net 2275 ATP reitingo taškai. Užsienio teniso žurnalistų skaičiavimais, tenisininkui net ir triumfavus Štutgarte, „Queen's“ bei Vimbldone jis vis tiek paliks pirmą ATP 20-tuką.

2019 metais Štutgarte čempionu tapusio M.Berrettinio varžovu ketvirtfinalyje bus jo tautietis Lorenzo Sonego (ATP-32). Pastarasis 7:6(2), 7:6(4) palaužė vokietį Janą-Lennardą Struffą (ATP-103).

Nesėkmingai pirmenybės Štutgarte susiklostė ketvirtai turnyro raketei Denisui Šapovalovui (ATP-16). Kanadietis 6:7(6), 6:7(4) nusileido kortų šeimininkui Oscarui Ottei (ATP-61).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius