Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 28

Geriausiu 2012 metų Lietuvos tenisininku išrinktas Ričardas Berankis, antra – Akvilė Paražinskaitė

Lietuvos teniso sąjunga kartu su aistruoliais ir apie tenisą rašančiais žurnalistais išrinko geriausius 2012 metų sezono tenisininkus. Pirma vieta, beveik vienbalsiai, atiteko Ričardui Berankiui. Antrą vietą užėmė šešiolikmetė Akvilė Paražinskaitė. Trečias liko Laurynas Grigelis.
Ričardas Berankis, Akvilė Paražinskaitė ir Laurynas Grigelis
Ričardas Berankis, Akvilė Paražinskaitė ir Laurynas Grigelis

R.Berankis praėjusiame sezone iškovojo 32 pergales, patyrė 21-ą pralaimėjimą ir pasaulio reitinge užėmė 113-ą vietą.

„Žinant, kad jis startavo po traumos ir žaidė tik keturis su puse, penkis mėnesius iš dvylikos, ši vieta jam labai, labai gera“, – teigė sportininko treneris Remigijus Balžekas.

R.Berankis 2012 m. sezone tapo pirmu Lietuvos atstovu istorijoje žaidusiu ATP 250 serijos turnyro finale Los Andžele. 

„Tikrai noriu padėkoti visiems už tokį dėmesį ir įvertinimą. Smagu, kad tiek daug žmonių dalyvavo šiuose rinkimuose – teigė šiuo metu Australijoje naujoms sezono kovoms besiruošiantis R.Berankis. – Nuoširdžiausi sveikinimai visiems su praėjusiomis ir artėjančiomis šventėmis. Tikiuosi, kad 2013 metai visiems bus gerokai sėkmingesni.“

Antrą vietą rinkimuose užėmusi Akvilė Paražinskaitė pirmą kartą karjeroje pateko į WTA pasaulinį reitingą, moterų varžybose iškovojo 18 pergalių ir patyrė septynis pralaimėjimus. Balžeko teniso mokyklos atstovė tapo pirma Lietuvos jaunių rakete ir pasauliniame ITF reitinge užėmė 127-ą vietą.

Trečia vieta atiteko Laurynui Grigeliui, kuris praėjusiame sezone laimėjo penkis dvejetų turnyrus.

R.Berankis geriausiu Lietuvos tenisininku tapo antrus metus iš eilės. 2011-ųjų geriausių žaidėjų rinkimuose antrą vietą užėmė L.Grigelis. Trečia buvo L.Stančiūtė.

Ramūnas Grušas. Lietuvos teniso sąjungos prezidentas.

1.Ričardas Berankis
2.Akvilė Paražinskaitė
3.Laurynas Grigelis

Ričardas dar kartą visiems įrodė, kad yra vertas būti tarp geriausių. Nepaisant visko, jis sugebėjo atsitiesti, vėl įsiveržti į pasaulio geriausių tenisininkų 100-ką ir taip įrodyti visiems, kad yra elito klasės tenisininkas. A.Paražinskaitei 2012 metai tikrai buvo sėkmingi ir istoriniai karjeroje, nes ji pradėjo savo kelią profesionaliam tenise, gavo pirmuosius WTA reitingo taškus. Matomas ryškus progresas ir aiškus tikslo siekimas. Nepaisant, kad Laurynui praėjęs sezonas susiklostė ne itin sėkmingai, jis ir toliau išlieka Lietuvos rinktinės ramsčiu. Jis toliau yra pasiryžęs siekti savo užsibrėžto tikslo. Lauryno atkaklumas teikia vilčių, kad 2013 metų sezonas bus daug sėkmingesnis.

Vytautas Krajašas. BNS.

1.Ričardas Berankis
2.Akvilė Paražinskaitė
3.Lukas Mugevičius

Ričardas Berankis lieka aiškus Lietuvos teniso lyderis. Kadangi L.Grigelis ir Lina Stančiūtė šiemet neblizgėjo, pirmenybę atidavėme jaunimui – WTA reitingo pirmuosius penkis taškus pelniusiai A.Paražinskaitei bei solidžiai jaunimo turnyruose žaidusiam Lukui Mugevičiui.

Mindaugas Augustis. Delfi.lt

1.Ričardas Berankis
2.Lukas Mugevičius
3.Lina Stančiūtė

Galima tik trinti rankas, kad Lietuvos teniso pažiba R. Berankis atsigavo po visų savo sveikatos negandų (vilkimės, kad jos nesikartos) ir rudenį buvo grįžęs į pirmą ATP reitingo šimtuką. Todėl jam neabejotinai tenka pirma vieta geriausio sezono Lietuvos tenisininko rinkimuose. Deja, konkurentų dėl šio titulo per metus Ričardui nebeliko, nes L.Grigeliui sezonas buvo košmariškas. Po tokių metų būtų keista kelti Lauryną ant pjedestalo, tad antrą vietą šįkart jis turėtų perleisti jaunesniam L.Mugevičiui, kuris vis dar atrodo tvirčiausiai iš Lietuvos jaunimo, be to, sėkmingai padėjo rinktinei grįžti į antrą Deviso taurės grupę. Trečia vieta – iš pagarbos ir meilės dailiajai lyčiai – geriausiai šalies tenisininkei L.Stančiūtei, nors WTA rikiuotėje ji šiemet vėl ritosi atgal.

Tomas Gaubys. Elta.

1. Ričardas Berankis
2. Laurynas Grigelis
3. Akvilė Paražinskaitė

Ričardas šiemet žaidė mažiau nei pusę metų, tačiau pasaulio reitinge nenukrito žemiau antrojo šimtuko (85-179 vietos). 113-ąją vietą pasaulio reitinge užimantis lietuvis pasiekė dviejų JAV vykusių turnyrų („Challenger“ ir „World Tour 250“) finalus. Laurynas per metus pasaulio vienetų reitinge iš 198-osios vietos nusirito į 417-ąją, tačiau dvejetų klasifikacijoje iš 545-osios pozicijos šoktelėjo į 134-ąją. L. Grigelis šiemet tapo penkių turnyrų dvejetų varžybų nugalėtoju, žaidė Italijos vyrų teniso klubų čempionato finale. Akvilė, būdama šešiolikos, jau beldžiasi į Moterų teniso asociacijos (WTA) tūkstantuką (šiuo metu ji su 5 taškais yra 1094-a). Šiemet 127-oji pasaulio jaunių raketė laimėjo jaunių turnyrą Švedijoje, o moterų turnyruose iškovojo beveik 20 pergalių.

Aurimas Kuckailis. Balsas.lt

1. Ričardas Berankis
2. Lina Stančiūtė
3. Lukas Mugevičius

Traumos – neatskiriama sporto dalis, tačiau laimi tie, kurie sugeba jas įveikti tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Lenkiu galvą prieš tokius sportininkus, kurie net po sunkiausių traumų atsitiesia ir grįžta į arenas. Kaip tik toks šiais metais, mano galva, yra R.Berankis. Vien už milžiniškas pastangas nekristi dvasia ir kovoti iki galo, verta jį statyti į pirmą vietą. O ką jau kalbėti apie rezultatus, sugebėjimą pasiekti pirmąjį ATP reitingo 100 ir pakankamai rimtą pagrindą tikėti dar didesniais laimėjimais 2013 metais. Tik duok Dieve jam sveikatos.

L.Stančiūtė dar kartą įrodė, kad yra Lietuvos moterų teniso rinktinės lyderė – padėjo mūsų šalies komandai iškopti į aukštesnę „Fed Cup“ turnyro grupę. Įkvepiantys pačios rezultatai – sugebėjo priartėti prie pajėgiausiųjų 200 WTA pasaulio moterų reitinge ir nors vėliau vėl smuktelėjo žemyn, parodė, kad gali kovoti ir dėl aukštų pozicijų. Ir vėl stebint jos žaidimą lieka geras įspūdis – kažko daugiau galima tikėtis kitais metais.

L.Mugevičiaus požiūris į sportą ir ambicijos negali palikti abejingų šiam talentingam aštuoniolikmečiui. Galbūt skambių pergalių jis dar nepasiekė, bet tikėjimo, kad tai gali būti, yra. Galima tik palinkėti, kad pereinant į vyrų tenisą Luko kelias būtų kuo tiesesnis.

Tomas Ganusauskas. Doublefault.lt.

1.Ričardas Berankis
2.Lukas Mugevičius
3.Akvilė Paražinskaitė

Ričardas – labai lengvas pasirinkimas. Visų pirma todėl, kad kiti mūsiškiai šiemet kalnų teniso kortuose nenuvertė. Jei kalbėt apie Ričardą, šiais metais man įsiminė du dalykai. Davis Cupas Bulgarijoje, kuriame žaisdamas pusantros kojos Rička ištempė Lietuvą į aukštesnę varžybų grupė. Ir, aišku, LA 250 bei greitas Ričkos grįžimas į ATP šimtuką ir globalios medijos puslapius. Antras Lukas. Paskutiniai metai jaunių tenise ir neblogi pasirodymai rimtuose jaunių turnyruose (kad ir tas pats dvejetų finalas paskutiniame Orange Bowl'e). Trečia Akvilė. Už metų pabaigoje rinktus WTA taškus. 

Marius Grinbergas. Žurnalas „Tenisas“.

1.Ričardas Berankis
2.Laurynas Grigelis
3.Lina Stančiūtė

Kol kas nematau geresnių Lietuvos tenisininkų, nei šis trejetas. Auga tikrai talentingas, perspektyvus jaunimas, bet kol kas nė viena iš ateities žvaigždžių neprilygsta dabartiniams lyderiams.

Tomas Langvinis. Deuce.lt

1.Ričardas Berankis
2.Akvilė Paražinskaitė
3.Laurynas Grigelis

Ričardas tapo pirmu Lietuvos tenisininku per visą šio žaidimo istoriją, kuris žaidė ATP turnyro finale. Jis iš tiesų pasiaukojo ir padėjo Lietuvos komandai iškopti į antrą Daviso taurės grupę. Akvilė Paražinskaitė tapo didžiausiu metų teniso šviesuliu. Būdama 15 metų ji pateko į pasaulinį reitingą. Nors moterų turnyrų buvo nedaug, ji daugiausiai juose pergalių iškovojusi Lietuvos atstovė. Trečios vietos verti Lukas Mugevičius, Mantas Bugailiškis ir Laurynas Grigelis. Pasirinkau Lauryną, nors sezonas jam buvo labai prastas, jis laimėjo net penkis dvejetų turnyrus.  

Aurimas Tamulionis. Sportin.lt

1. Ričardas Berankis
2. Laurynas Grigelis
3. Akvilė Paražinskaitė

Ne patys dosniausi metai Lietuvos tenisui. Visgi reikia pasidžiaugti, kad R.Berankis, atrodo, išsigydė traumas ir vos grįžęs iš palatos į kortą atsiėmė savo vietą ATP 100-uke. Nors metų tarp 100 geriausių pasaulyje užbaigti nepavyko, tačiau vien istorinis „ATP 250“ finalas Los Andžele vertas geriausio Lietuvos metų tenisininko prizo. Plius – trys pergalės prieš ATP-50 žaidėjus. L.Grigelis šiuos metus ne veltui pavadino „siaubingais“, tačiau nereikia pamiršti, kad dvejetų varžybose jis laimėjo net penkis (!) turnyrus. O 16-metė A.Paražinskaitė dideliais žingsniais artėja prie šlovės – reitingo taškus renka ir moterų varžybose.

Tautvydas Mikalajūnas. Lrytas.lt

1.Akvilė Paražinskaitė
2.Ričardas Berankis
3.Laurynas Grigelis

Trumpai. A.Paražinskaitė – aš ja labai tikiu (kol kas nenuvilia). R.Berankis – vis dar juo tikiu. L.Grigelis – vis dar noriu juo tikėti. Sėkmės visiems – korte, reitinguose, asmeniniame gyvenime.

Teniso aistruoliai (virš 5 tūkst. balsų)
1.Ričardas Berankis    3424 balsai
2.Laurynas Grigelis      556 balsai
3.Akvilė Paražinskaitė  449 balsai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius