Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 03

Graiko ir australo konfliktas tęsėsi: „Turbūt jis tyčiojosi iš visų ir mokykloje“

Aistros po dramatiškai susiklosčiusio trečiojo Vimbldono etapo mūšio tarp Nicko Kyrgioso (ATP-45) ir Stefanos Tsitsipo (ATP-6) nenurimo ir spaudos konferencijoje, kurioje abu tenisininkai vienas kitam metė labai rimtų kaltinimų.
Nickas Kyrgiosas ir Stefanos Tsitsipas
Nickas Kyrgiosas ir Stefanos Tsitsipas / „Scanpix“ nuotr.

Turnyro aštuntfinalį po fantastiško keturių setų trilerio pasiekusio Nicko Kyrgioso įniršis naujas aukštumas pasiekė po antrojo seto, kuomet australas norėjo, jog oponentas būtų diskvalifikuotas dėl į žiūrovus paleisto kamuoliuko.

Tenisininkas kaltino tiek bokštelio arbitrą, tiek linijų teisėjus ar net vyriausiąjį teisėją, naudodamas necenzūrinę leksiką ir teigdamas, kad jei tokioje situacijoje būtų atsidūręs jis pats, Nickas jau seniausiai būtų diskvalifikuotas.

Nuolatinis N.Kyrgioso burbėjimas iš kantrybės galiausiai išvedė ir įprastai labai ramaus būdo Stefanos Tsitsipą, kuris net keletą sykių smūgiuodamas taikėsi tiesiai į oponentą.

Spaudos konferencijoje Graikijos tenisininkas išsakė savo mintis apie varžovo elgesį.

„Tai nuolatinis tyčiojimasis. Tai yra tai, ką jis daro. Tyčiojasi iš varžovų. Turbūt jis tyčiojosi iš visų ir būdamas mokykloje. Man tokie žmonės nepatinka. Tokie, kurie žemina kitus. Jis turi ir gerų charakterio savybių, tačiau turi ir velnio pusę, kuri jei pasirodo, gali pridaryti labai daug žalos ir blogio jį supantiems žmonėms.

Nemanau, kad jis gali žaisti be cirko elementų. Nickas tiesiog taip daro dalykus ir visuomet išsisuka. Aš apie tai kalbėjau su arbitru, tai peržengė ribą labai daugeliu atvejų“, – piktinosi Tsitsipas.

Netrukus spaudos konferencijoje pasirodė ir susitikimo nugalėtojas, atsakęs į graiko mestus kaltinimus.

„Ateiti čia ir sakyti, kad aš iš jo tyčiojausi – jis tiesiog yra silpnabūdis. Manau, kad ir aš būčiau ganėtinai susikrimtęs, jei kažkas mane įveiktų dvi savaites iš eilės (N.Kyrgiosas referavo į tenisininkų susitikimą prieš keletą savaičių Halėje, kur taip pat laimėjo australas – aut. past.). Gal tegul visų pirma jis suranda būdą, kaip mane įveikti? Jei tai, kas šiandien įvyko, jį taip paveikia, tai ir sulaiko jį nuo aukštumų. Jis yra tiesiog minkštas.

Dabar atrodo, kad visą kaltę Stefanos banda suversti man. Jis turi rimtų problemų. Rūbinėje aš esu geras ir gerbiamas, turiu daug draugų. Aš esu vienas iš mėgstamiausių ten, o jis ne“, – rėžė Kyrgiosas.

„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas
„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas

Paklaustas, ar ateityje tenisininkai išliks draugai, australas atsakė: „Man nerūpi“.

Po šešerių metų į Vimbldono aštuntfinalį sugrįžusio N.Kyrgioso laukia amerikietis Brandonas Nakashima. Po skambios pergalės teniso ekspertai Australijos teniso šoumeną regi bent jau turnyro pusfinalyje, kur jo lauktų potencialus mūšis su Rafaeliu Nadaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius