-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 04 11

Greitai su varžovu susidorojęs Ričardas Berankis – Kvandžu „Challenger“ aštuntfinalyje

Į Aziją medžioti olimpinėms žaidynėms reikalingų taškų iškeliavęs Ričardas Berankis su 802-ąja pasaulio rakete susitvarkė taip, kaip ir buvo tikėtasi. Šią savaitę į 80-ą vietą ATP reitinge pakilęs geriausias Lietuvos tenisininkas Pietų Korėjoje vykstančio Kvandžu „Challenger“ turnyro pirmame etape 6:3, 6:1 sutriuškino australą Gregą Jonesą. Dvikova truko lygiai valandą.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Pergalę pirmoje tenisininkų tarpusavio dvikovoje pasiekęs R.Berankis užsitikrino 8 ATP reitingo taškus ir 860 JAV dolerių.

Kitame Kvandžu turnyro etape 25-erių geriausias Lietuvos tenisininkas raketes surems su vardinį kvietimą gavusiu Son Woo Kor Kwonu (ATP-527) , kuris 6:3, 6:4 nugalėjo Frederiką Den Nielseną (ATP-355).

Pirmame sete po kirčių iškart prie tinklo bėgęs G.Jonesas vargais negalais laimėjo pirmąsias tris savo padavimų serijas, tačiau tuomet įsivažiavęs R.Berankis laimėjo tris geimus iš eilės ir setą įsidėjo į savo kišenę.

Antrame sete varžovą triuškinti pradėjęs R.Berankis jau po keturiolikos minučių į priekį išsiveržė 4:0 ir nors po to pralaimėjo savo padavimų seriją, netrukus atsigriebė ir pasišvilpaudamas nužygiavo į antrą Kvandžu turnyro etapą.

Į Aziją iškeliavęs R.Berankis žingsnis po žingsnio artėja prie Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių. Šiuo metu iki užtikrintos vietos Brazilijos žaidynėse Lietuvos tenisininkui trūksta apie 72 taškų.

„Gwangju Open Challenger“ turnyro prizų fondą sudaro 50 tūkst. JAV dolerių, o varžybų nugalėtojui atiteks 90 ATP reitingo taškų ir 7,2 tūkst. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius