-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 08

Grigoras Dimitrovas: „Ši pergalė – labai svarbi, bet nebuvo netikėta“

17 pasaulio raketė Grigoras Dimitrovas sekmadienį tapo „Brisbane International“ turnyro čempionu ir iškovojo savo pirmąjį titulą per dvejus su puse metų. Finale jis patiesė favoritu laikytą Kei Nishikorį, tačiau teigė, jog tai tikrai nebuvo atsitiktinumas.
Grigoras Dimitrovas
Grigoras Dimitrovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pakeliui link titulo G.Dimitrovas nugalėjo net 3 pirmojo ATP dešimtuko tenisininkus: K.Nishikorį (ATP-5), Milošą Raoničių (ATP-3) ir Dominicą Thiemą (ATP-8).

„Ši pergalė nebuvo netikėta, – spaudos konferencijoje teigė bulgaras. – Labai nemažai padirbėjau aikštėje ir už jos ribų. Man labai pasisekė, kad esu sveikas ir sugebėjau prasibrauti iki finalo. Šis pasiekimas man labai daug reiškia, nes išsikėliau labai aukštus tikslus pirmajam sezono pusmečiui.

Viena iš pagrindinių užduočių buvo pagaliau laimėti dar vieną trofėjų.

Man pavyko tai pasiekti jau pirmąją sezono savaitę, todėl į viską galima žvelgti šiek tiek pozityviau. Esu labai laimingas, tačiau būsiu pilnai susikoncentravęs turnyrui Melburne. Penkių setų mačai ir visai kiti varžovai. Reikia būti pasiruošus.“

VIDEO: Brisbeno turnyro čempionas – Grigoras Dimitrovas

G.Dimitrovas pripažino, kad pastarieji 12 mėnesių jam buvo labai nelengvi. Tenisininkas susidūrė su nemažai psichologinių problemų:

„Gyvenimas tai nėra vien tenisas, nes kai grįžtame namo bandome išsiaiškinti, kas mus daro laimingais. Nelengva, kai sezono metu turi būti labai toli nuo savo artimųjų. Per metus mes keliaujame apie 23 savaites. Jeigu gerai apie tai pagalvoji, tai yra labai ilgas laikas.

Aš esu paprastas vyrukas, todėl nenoriu 24 valandas užsirakinti kambaryje ir galvoti vien apie tenisą. Štai būdamas čia ėjau pažaisti kompiuterinių žaidimų. Buvo smagu. Nepamenu, kada taip gerai leidau laiką aikštėje ir už jos ribų.

Tai man labai padėjo ir šią savaitę kortuose. Esu nusiteikęs pozityviai. Net ir pralaimėdamas mačą niekuomet nepasidaviau ir kovojau toliau. Tai labai svarbu.“

G.Dimitrovas Brisbene iškovojo savo penktąjį titulą karjeroje. Jis taip pat yra triumfavęs Londone, Bukarešte, Akapulke bei Stokholme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius