Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 25

Nuožmusis „grunto karalius“ Rafa: devyni titulai trijuose skirtinguose turnyruose

Jei Rafaelis Nadalis ant skirtingų dangų iškovotus titulus talpina skirtinguose kambariuose, tokiu atveju geriausiam Ispanijos tenisininkui grunto trofėjų kambarį netrukus gali prireikti praplėsti. Juk 5-ą vietą ATP reitinge užimantis ispanas tokių taurių turi jau 49-ias! Taip, tai yra neeilinis pasiekimas, tačiau ne ką mažesnę nuostabą kelia ir garsusis Rafos „9 klubas“.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį Rafa Katalonijos sostinėje vykusiame „Barcelona Open“ turnyre triumfavo devintą kartą ir legendinį „9 klubą“ papildė dar vienu nariu.

Šiuo metu 29-erių metų penktoji pasaulio raketė devynis trofėjus yra iškovojęs net trijuose skirtinguose turnyruose: Monte Karlo „Masters“, „Roland Garros“ ir „Barcelona Open“.

„Tai ypatingas pasiekimas. Nesakyčiau, kad tai yra unikalu, nes jei jau man pavyko, vadinasi tą padaryti gali ir kiti, – kuklinosi Ispanijos tenisininkas. – Devintas Barselonos trofėjus man reiškia labai daug. Tačiau negaliu ties tuo sustoti. Į rekordus ir kitus pasiekimus bus galima pažvelgti po karjeros pabaigos.“

Daugiausiai titulų viename turnyre

Tenisininkas Titulai Turnyras
Rafaelis Nadalis 9 „Barcelona Open“
Rafaelis Nadalis 9 „Roland Garros“
Rafaelis Nadalis 9 „Rolex Masters“
Rogeris Federeris 8 Halės turnyras
Guillermo Vilašas 8 Buenos Airių turnyras

Šios pastarosios savaitės R.Nadaliui buvo svarbios ne tik titulų prasme. Iki šiol silpniausiu „Didžiojo ketverto“ (Novakas Džokovičius, Andy Murray, Rogeris Federeris ir R.Nadalis) nariu laikytas tenisininkas prieš antrąjį metų „Didžiojo kirčio“ turnyrą Prancūzijoje pateikė rimtą paraišką, kad „grunto karalius“ nuo soto dar toli gražu nėra nuverstas.

„Tai buvo dvi puikios savaitės. Turiu pripažinti, kad retkarčiais dar kažko trūkdavo, tačiau savo pasirodymais turnyruose esu patenkintas. Žaisti namuose visada yra malonu. Barselonoje laiką praleidau puikiai ir esu be galo patenkintas pasiektais rezultatais. Iki kitų metų!“ – į Kataloniją grįžti pažadėjo R.Nadalis.

Beje, du titulus iš eilės Monte Karlo „Rolex Masters“ ir „Barcelona Open“ turnyruose iškovojęs Rafa savo kolekciją papildė 49-u trofėjumi, iškovotu ant grunto, ir pagal šį rodiklį pavijo legendinį Argentinos tenisininką Guillermo Vilašą.

Daugiausiai grunto turnyrų titulų

Tenisininkas Titulai
Rafaelis Nadalis 49
Guillermo Vilašas 49
Thomasas Musteris 40
Bjornas Borgas 30
Manuelis Orantesas 30

Barselonos turnyrą penktoji pasaulio raketė laimėjo pirmą kartą nuo 2013 m., mūšyje dėl titulo 6:4, 7:5 nugalėjęs antrą kartą iš eilės šių varžybų čempiono titulą gynusį Japonijos tenisininką Kei Nishikorį.

VIDEO: Barcelona 2016 Final Highlights

Katalonijoje Rafa triumfavo lygiai po savaitės nuo triumfo Monte Karlo finale, kuriame 7:5, 5:7, 6:0 nugalėjo Gaelį Monfilsą.

VIDEO: Nadal Downs Monfils Monte Carlo 2016 Final Highlight

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius