Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 21

Gyva teniso legenda – 28 metus ATP ture žaidžiantis indas toliau skina pergales

Leanderis Paes – išskirtinė teniso figūra, jau įsirašęs ir dabar neabejotinai įsirašysiantis į teniso metraščius. 28-erius metus ATP ture besivaržantis dvejetų meistras toliau spinduliuoja didele energija ir net nemąsto sustoti – dvejetų varžybose Niuporte pateko į pusfinalį.
Leanderis Paes
Leanderis Paes / ATP nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

„Hall of Fame Open“ turnyre Leanderis Paes (ATP dvejetai-75) debiutavo dar 1995 metais. Visi tais metais tiek vienetų, tiek ir dvejetų varžybose dalyvavę tenisininkai jau baigė karjeras, tačiau tik ne nepailstantis indas, kuriantis naują savo paties istoriją.

Penktadienį 46-erių L.Paes su partneriu iš Naujosios Zelandijos Marcusu Danielliu išsaugojo tris match point'us ir žengė į dvejetų varžybų pusfinalį. Indijos atstovas tapo vyriausiu tenisininku, patekusiu į ATP turnyro pusfinalį nuo Johno McEnroe pasiekimo 2006 metais (47 metų amžiaus).

Trūko visai nedaug, kad Indijos ir Naujosios Zelandijos tenisininkų duetas prasibrautų ir į Niuporto finalą - pusfinalyje 6:3, 6:7(8), 9:11 nusileido Marceliui Granollersui ir Sergėjui Stakhovskiui.

Visgi tenisininkas nėra linkęs kalbėti apie savo amžių. Žiūrint į žaibišką L.Paeso reakciją prie tinklo ir fantastiškus smūgius, tampa aišku kodėl.

„Būtent dėl tokių susitikimų vis dar žaidžiu. Sunkus darbas, aistra sportui, ėjimas į sporto salę net tuomet, kai nesinori... Daugelis žmonių mus mato tik kaip keliautojus po gražias pasaulio vietas, tačiau nematoma pusė būtent ir yra tai, kas man leidžia išlikti“, – teigė dvejetų žaidimo specialistas.

„Scanpix“/AP nuotr./Martina Hingis ir Leanderis Paes
„Scanpix“/AP nuotr./Martina Hingis ir Leanderis Paes

Šiemet Indijos teniso legenda dvejetuose jau spėjo pasiekti net keturis ATP turnyrų pusfinalius, o iškovojęs pergalę „Roland Garros“ varžybose tapo vyriausiu žaidėju, laimėjusiu Paryžiuje.

Maža to, L.Paes pagal pergales dvejetuose per visą žaidimo istoriją rikiuojasi net šeštoje vietoje, į priekį užleisdamas tik tokias dvejetų legendas kaip Mike'as ir Bobas Bryanai, Danielis Nestoras, Toddas Woodbridge'as ir Maxas Mirnyi.

„Kiekvieną rytą užsivelku teniso aprangą ir einu mėgautis žaidimu. Nesvaru ar tai „Challenger“ ar ATP turas. Tenisas yra tenisas“, – meilę sportui atskleidė 46-erių veteranas.

„Scanpix“/AP nuotr./Martina Hingis ir Leanderis Paes
„Scanpix“/AP nuotr./Martina Hingis ir Leanderis Paes

Per 28 metus trunkančią profesionalo karjerą Leanderis Paes yra iškovojęs 54 dvejetų ir vieną vienetų titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius