Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 04

Kaip tai įvyko: Laurynas Grigelis - Samas Querrey

Laurynui Grigeliui Sakramento burtai susiklostė sudėtingai. 210-ą vietą pasaulio reitinge užimantis Lietuvos atstovas jau pirmame „Challenger“ serijos turnyro rate susitiks su šiais metais buvusia 17-a pasaulio rakete Samu Querrey.
Samas Querry ir Laurynas Grigelis.
Samas Querry ir Laurynas Grigelis. / 15min.lt montažas
Temos: 1 Lauko tenisas

Deuce.lt kviečia kartu palaikyti Lauryną ir stebėti netrukus prasidėsiantį susitikimą.

22:18

Mačas netrukus prasidės. Pirmas paduos Laurynas Grigelis.

22:20

Varyk, Laurynai, Varyk!

1 Setas

Laurynas sėkmingai pradėjo sutikimą ir laimėjo pirmą geimą. 1:0 Lietuvis priekyje.

1 Setas

Pradžia labai svarbi ir S.Querrey neatsilieka. Lygu 1:1.

1 Setas

Laurynui teko pirmas rimtesnis išbandymas. 15:30. Du taškai iš eilės, vienas antru padavimu ir geimas atitenka paduodančiam žaidėjui. L.Grigelis priekyje 2:1.

1 Setas

Ar tiek laiko pakako Samui apšilti? Sausai laimėti amerikiečio padavimai ir rezultatas vėl lygus 2:2. Pradžioje didesnis spaudimas tenka Lauryno padavimams. Nors S.Querrey pirmas servas siekia tik 33 proc.

1 Setas

Nesinori taip sakyti, bet reikia. Pradžia tikrai nebloga prieš dar ne taip seniai buvusią 17-ą pasaulio raketę. Užtikrintai paduodamas žaidžia Laurynas ir jis vėl priekyje 3:2.

1 Setas

Abu žaidėjai gerai pradėjo susitikimą. Kol kas nė vienos progos užsikabinti už varžovo padavimo. S.Querrey laimi geimą ir rezultatas vėl lygus – 3:3.

1 Setas

Sudėtinga pradžia L.Grigeliui 15:30. Lemiamas geimas? 40:40. Va čia dabar atsiranda įtampa ir kaip su ja susitvarkys jaunas Lietuvos tenisininkas? Mažiau. Proga S.Querrey. Lygu. Šaunuolis. Dar vienas taškas ir dabar reikia imti geimą. Na? Taip! 4:3. Pirmas išgąstis. Laimei viskas gerai baigėsi.

1 Setas

Skaičiai kalba patys už save. Samo antras padavimas veikia taip pat gerai kaip ir pirmas. 40:0. Nors tašką ir laimi Lietuvos tenisininkas, kitu padavimu S. Querrey atlieka eisą ir rezultatas vėl lygus 4:4. Laurynui dabar bus tikrai sunku.

1 Setas

Laurynas paduoda. 15:30. Amerikietis kabinsis už šitos galimybės. 30:40. Dar viena sunki akimirka L.Grigeliui ir jos atlaikyti, deja, nepavyko. 4:5.

1 Setas

Nors ir po traumos, bet S. Querrey  puikiai supranta, kad tokio šanso paleisti negalima. 30:0. Dar taškas ir 40:0. Progų užsikabinti pirmame sete L.Grigelis neturėjo. Amerikietis setą laimėjo 6:4. Dabar svarbiausia bus Lauryno padavimai.

2 Setas

S. Querrey pirmame sete po savo padavimų varžovui leido laimėti tik keturis taškus. Du kartus po pirmo padavimo ir du kartus po antro. Nieko gero nežadanti statistika.

2 Setas

L.Grigelis paduodamas pirmavo 30:15, tačiau amerikietis laimėjo tris taškus iš eilės ir labai, labai svarbų geimą. S. Querrey pirmauja 1:0 ir stos atlikti padavimus.

2 Setas

Kai ką suvokti žvelgiant į skaičius būna sudėtinga 0:40! S. Querrey nusiramino? L.Grigelis sausai laimi varžovo padavimą ir rezultatas vėl lygus 1:1. Kova tęsiasi.

2 Setas

Lietus! Mačas stabdomas.

2 Setas

Trumpa pauzė baigėsi. Ar išeis ji į naudą?

2 Setas

Laurynas nepaleidžia momentumo ir laimi geimą 2:1.

2 Setas

Tačiau tas nesusipratimas su S. Querrey padavimais, panašu, taip pat liko pamirštas. Amerikietis užtikrintai laimi geimą po savo padavimų. Lygu - 2:2

2 Setas

L.Grigelis toliau išlieka šaltakraujiškas. Su savo padavimų pagalba antra Lietuvos raketė vėl išsiveržė į priekį. 3:2. Ir be didelio streso.

2 Setas

Šeštame geime nedidelė proga atsiranda L.Grigeliui. S. Querrey atsilieka 0:30. Rezultatas tampa lygus 40:40. Tris kartus amerikiečiui iki geimo reikėjo taško, bet L.Grigelis neleidžia varžovui jaustis laisvai ir visus kartus lygina rezultatą. Antras padavimas po kurio tašką pelno Laurynas. Tai yra proga! Na…Nepavyko, pirma proga per mačą tašku laimėti varžovo padavimą liko neišnaudota. Lygu 3:3. Dabar bus ir vėl sunku lietuviui.

2 Setas

Laurynas paduoda. Kiekvienas taškas lemiamas. 0:15. 15:30. Laurynas kaunasi, nes tai, be visa ko ir puiki patirtis. Lygu – 30:30. Itin sudėtingoje situacijoje puikiai žaidžia L.Grigelis. Dar du taškai iš eilės ir jis vėl priekyje 4:3.

2 Setas

Samas jungia aukščiausią pavarą ir aštuntą geimą pradeda aštuntu eisu. 15:0. Tik ne taip greitai. 30:30. Dar vienas taškas ir Laurynas turi dar vieną progą tašku laimėti varžovo padavimą! Dabar arba niekada? Amerikietis dar kartą išlipa sausas iš balos. 4:4.

2 Setas

L.Grigeliui ko gero atgal žvalgytis nebeverta. Tokią akimirką reikia žaisti atvirai. Taip ir yra! 15:0, 30:0, 40:0... Taškelis nutrupa ir amerikiečiui, bet geimas lietuviui. 5:4.

2 Setas

S. Querrey? Baisiai smalsu. Prisipažinsim, kažko panašaus ir tikėjomės. 40:15. Lygu 5:5.

2 Setas

L.Grigeliui grūdinimasis. 15:15. Suklysti nebegalima. Šaunuolis 30:15. Pirmas eisas parskrieja ir iš lietuvio aikštės pusės. 40:15. S. Querrey pelno tris taškus iš eilės ir mačo baigtis stipriai jo rankose. Mažiau. L.Grigelis lygina geimo rezultatą. Po keturis. Na... Laikyk! Yra! Šaunuolis, kad bus lengva niekas ir nesitikėjo. 6:5.

2 Setas

Psichologiškai, tikimybė, kad Samui kažkas nuslys tikrai yra 0:30. Antru padavimu tenisininkas pelno tašką. 15:30. Netrukus rezultatas tampa lygus 30:30. Daug progų neverta tikėtis. Toks šiandien lietuviui teko varžovas. Lygu 6:6. Tie break‘as.

2 Setas

Pratęsimo pradžioje abu tenisininkai taškus pelno po varžovo padavimo. 1:1. Dar vienas amerikiečio padavimas. Antras bandymas. 2:1. Laurynas veda ir atliks du padavimus. Gal kam ir atrodo šie šansai maži, bet su tokiu varžovu juos reikia imti. Na, Laurynai, laikyk! 4:1. Antras amerikiečio padavimas. Samas pelno tašką ir atsilieka 2:4. Žaidėjai keičiasi aikštės pusėmis. Laurynas pirmauja 5:3. 6:4. Samas pauoda ir švelnina atsilikimą iki minimumo. Lemiamas Lauryno padavimas... Yra!!! 7:6(5). Keliaujam į trečią setą!

3 Setas

Padavimus atliks S. Querrey. Po 15-a. Po 30-imt. Amerikiečio padavimai jau ne tokie pelningi. 30:40. Tai dar viena galimybė Laurynui, tačiau rezultatas tampa lygus. S. Querrey sunkiai, bet išlipa iš sudėtingos situacijos ir laimi geimą 1:0.

3 Setas

L.Grigelis neišlaiko tempo. 0:30. Ant skardžio. Du žingsneliai į teisingą pusę 30:30. Tašką laimi amerikietis ir turi progą padidinti pranašumą lemiamame sete 30:40. To padaryti neleidžia Laurynas. Susitikimo baigtis trečio pradžioje? Galima lengviau atsikvėpti... Laurynas atsikovojo kas jam priklauso. Lygu 1:1.

3 Setas

Vakarėja jau ir Sakramente. Samas skuba, 30:15. Eisas ir 40:30. Laurynas pelno tašką po antro varžovo padavimo bei lygina rezultatą. S. Querrey kontroliuoja situaciją ir pirmauja 2:1. Mačas trunka valandą ir 45 minutes.

3 Setas

Panašu, kad abu tenisininkai savo padavimais jau akivaizdžiai bando išprašyti svečią. Laurynas pelno tris taškus ir pirmauja 40:0. Sausai laimėtas geimas. Vėl lygu. 2:2.

3 Setas

S. Querrey paduoda, tačiau du taškus pelno L.Grigelis. 0:30. Antras amerikiečio padavimas. 15:30. Vienuoliktas neatremiamas padavimas ir rezultatas tampa lygus 30:30. 40:40. Dar šiais metais buvusi 17-a pasaulio raketė sunkiai, tačiau laimi geimą ir vėl pirmauja 3:2.

3 Setas

Šeštas geimas. Lauryno padavimai.0:30. Pirmieji išbandymai lietuviui trečiame sete. 0:40. L.Grigelis sausai pralaimi savo padavimus ir visi koziriai S. Querrey rankose. Amerikietis pirmauja 4:2 ir stos atlikti padavimus.

3 Setas

0:30. Gal vėl prieš lietų? Panašu, kad ne. Samas pelno tris taškus iš eilės ir pirmauja jau 40:30. Lygu. Reikiamu metu dar vienas, jau 13-as neatremiamas padavimas. Daugiau. Situacija ir vėl kartojasi. Daugiau ir vėl lygu. Laurynas išnaudoja visą situaciją. Trečią kartą amerikiečiui tik taško reikia iki geimo. Ir tai jam pavyko padaryti. 5:2.

3 Setas

Kas žaidė, tas žino. Atsitiesti labai, labai sunku. Laurynas paduoda ir atsilieka 0:15. Lygu po 15-a, tačiau dviguba klaida ir vėl dovanoja tašką varžovui. 15:30. 15:40. Viskas. S. Querrey po dvi valandas trukusios kovos 6:4, 6:7(5), 6:2 nugalėjo L.Grigelį ir pateko į antrą Sakramente vykstančio „Challenger“ serijos turnyro ratą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius