Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 01

Hopmano taurėje – istorinė R.Federerio ir S.Williams akistata

Pirmoji 2019-ųjų metų diena visiems teniso mylėtojams dovanoja ne tik Ričardo Berankio kovą prieš Davidą Goffiną, tačiau ir tikriausiai geriausių visų laikų tenisininkų – Rogerio Federerio ir Serenos Williams pasirodymą miršriuose dvejetuose.
Serena Williams ir Rogeris Federeris
Serena Williams ir Rogeris Federeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šveicarijos ir JAV rinktinių akistata prasidėjo vyrų varžybomis – R.Federeris be didesnio vargo 6:4, 6:1 nugalėjo Francį Tiafoe (ATP-39).

Trečioji pasaulio raketė vos per 58 minutes atliko 13 neatremiamų padavimų, o 20-mečiui oponentui nesuteikė nei vienos galimybės laimėti savo padavimus.

Vėliau į kortą žengė legendinė Serena Williams (WTA-16) ir 16 metų už savo varžovę jaunesnė šveicarė Belinda Benčič (WTA-54). Nors pirmasis setas pasibaigė kiek netikėtai, galiausiai favorite laikyta amerikietė triumfavo rezultatu 4:6, 6:4, 6:3.

Rezultatui esant 1:1, viską lėmė mišrių dvejetų varžybos, kuriose setai yra žaidžiami iki 4 geimų. Serenai atsiliepti galėjo ir prieš tai beveik 2 valandas trukęs vienetų susitikimas, o dvikovą 4:2, 4:3(3) laimėjo šveicarai.

Po dvikovos tenisininkai išliko puikios nuotaikos, o apie vienas kitą atsiliepė gražiausiais žodžiais.

„Šis vyrukas (Rogeris) yra nuostabus – tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Manau, kad jo padavimai yra labai neįvertinti. Rogeris turi žudikišką padavimą, kurį atremti yra be galo sunku. Nors jo žaidimą stebiu jau ilgą laiką, nesitikėjau, kad jis taip puikiai padavinėja“, – kalbėjo Serena.

„Dvikova buvo nepaprastai smagi. Koks malonumas. Kokia garbė būti viename korte su Serena. Dėkoju turnyrui už galimybę sužaisti tokį susitikimą“, – teigė Rogeris.

Čempionės titulą ginanti Šveicarija šių metų taurėje iškovojo jau antrą pergalę, o JAV rinktinei tai buvo antroji nesėkmė iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius