Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 27

Į fantastišką sugrįžimą pretendavusiam lenkui – sensacingas kirtis Vimbldono starte

Hubertas Hurkačas (ATP-10) buvo įvardijamas kaip vienas pagrindinių pretendentų mesti rimčiausią iššūkį teniso titanams Vimbldone, tačiau Lenkijos tenisininkas neperžengė jau pirmojo barjero.
Hubertas Hurkačas
Hubertas Hurkačas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Fantastiškame penkių setų trileryje H.Hurkačas 6:7(4), 4:6, 7:5, 6:2, 6:7(8) krito prieš nenuspėjamąjį ispaną Alejandro Davidovichių Fokiną (ATP-37) ir tapo vienu iš didžiausių šių metų Vimbldono nelaimėlių.

„Ant popieriaus“ vienas labiausiai intrigavusių pirmojo rato susitikimų tikrai nenuvylė, tačiau tokių įvykių posūkių šiuolaikiniame tenise beveik nesurasi.

Trečiajame sete 23-ejų ispanas pirmavo 5:3 ir paduodamas 40:0 turėjo tris match point'us, tačiau viskas tiesiog žaibišku greičiu apsivertė aukštyn kojomis. Per anksti pergale patikėjęs A.Davidovichius pirmojo match point'o metu nusprendė pajuokauti ir sužaidė smūgį tarp kojų, tačiau jis buvo nesėkmingas, o greitai užsivedęs jo oponentas laimėjo penkis kamuoliukus paeiliui ir kilo į spurtą.

Absoliučiai susitikimo kontrolę perėmęs H.Hurkačas penktajame sete jau pats galėjo savo padavimais „uždaryti“ susitikimą (5:4), tačiau to padaryti nesugebėjo, o galiausiai krito dramatiškame pratęsime.

25-erių Lenkijos tenisininko šansai patriukšmauti Vimbldone teniso ekspertų buvo vertinami geriausiai po Novako Džokovičiaus, Rafaelio Nadalio bei Matteo Berrettinio, o daugelis tikėjosi H.Hurkačą pamatyti pusfinalyje su Nole, tačiau dabar tenisininkas yra priverstas krautis lagaminus jau po pirmojo varžybų rato.

Teniso žurnalistas Bastienas Fachanas atkreipė dėmesį į „Halės prakeiksmą“ – per pastaruosius 12 metų net šešiems šio ATP 500 serijos turnyro Vokietijoje čempionams nepavyko perlipti pirmojo Vimbldono barjero, nors abu turnyrai yra žaidžiami ant tos pačios žolės dangos.

A.Davidovichius Fokina lenką įveikė trečią kartą per penkis tarpusavio mūšius ATP ture. Toliau ispano, kuris šiemet pasiekė Monte Karlo „Masters“ finalą, lauks čekas Jiri Vesely (ATP-68).

Antrą turnyro etapą be didesnių duobelių pasiekė trečią skirstymą turintis Casperas Ruudas (ATP-6). Norvegas 7:6(1), 7:6(9), 6:2 susitvarkė su ispanu Albertu Ramosu-Vinolas (ATP-39).

Nepasisekė ir Ispanijos tenisininkui Pablo Carreno Bustai (ATP-20), kuris dėl traumos nebaigė savo susitikimo prieš Dušaną Lajovičių (ATP-64).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius