Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 15

Į kortus sugrįžęs Rogeris Federeris šventė pergalę

Antroji pasaulio raketė Rogeris Federeris po dvejų metų pertraukos į „Western & Southern Open” turnyrą sugrįžo pergalingai.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame savo ATP mače sulaukus 37-erių, šveicaras 6:4, 6:4 nugalėjo vokietį Peterį Gojowczyką (ATP-47) vos per 1 valandą ir 12 minučių.

Antrąjį skirstymą turinčiam tenisininkui tai buvo pirmasis mačas po šokiruojančio pralaimėjimo Vimbldono ketvirtfinalyje Kevinui Andersonui. Pats žaidėjas prieš turnyrą pripažino, jog artėjant „US Open“ jaučiasi labai neramiai.

„Šiandien jaučiausi gerai, į aikštelę išėjau nejausdamas įtampos. Manau, jog žinojau, ką turiu padaryti, o žaidybinis planas buvo labai paprastas – tai labai greitas kortas, todėl viskas turi būti daroma paprastai ir efektyviai“, – savo nuomonę išdėstė šveicaras.

Nepaisant to, jog paskutinį kartą R.Federeris šiame turnyre žaidė tik 2015-ais, ši pergalė buvo jau 11 iš eilės. Sportininkas Sinsinatyje siekia net aštuntojo trofėjaus, o kitame etape jo laukia Argentinos atstovas Leonardo Mayeris (ATP-50).

Nepaisant to, jog australo Nicko Kyrgioso (ATP-18) fizinė forma nėra ideali, 23-erių tenisininkas sugebėjo išlipti sausas prieš Denisą Kudlą (ATP-77) 6:7 (2-7), 7:5, 7:6 (11-9).

Australas atliko net 39 neatremiamus padavimus ir 10 dvigubų klaidų. Trečiojo seto tiebreak‘e Kyrgiosui teko išsaugoti match point‘ą, tačiau charizmatiškasis jaunuolis nepabijojo ir iš visų jėgų antruoju padavimu iššovė dar vieną patranką.

Į varžybų antrąjį etapą pakliuvo ir kanadietis Milošas Raoničius (ATP-29), o belgas Davidas Goffinas (ATP-11) palaužė jėgų stokojusį graiką Stefanosą Tsitsipą (ATP-15).

VIDEO: Sinsinatis: Federerio, Shapovalovo, Kyrgioso pergalės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius