Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 26

Į Paryžių sugrįžęs R.Federeris: „Ne viskas priklauso nuo manęs“

Praėjus dešimtmečiui po Rogerio Federerio (ATP-3) triumfo Paryžiuje, tenisininkas į savo šansus iškovoti titulą žiūri atsargiai – pirmą kartą nuo 2015 metų į „Roland Garros“ turnyrą atvykęs šveicaras apie pasakišką kelią iki trofėjaus negalvoja.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Trečioji pasaulio raketė savo kampaniją Paryžiuje atidarys susitikimu su atkakliuoju italu Lorenzo Sonego (ATP-73). 24-erių italas šiemet neabejotinai žaidžia karjeros tenisą – ant grunto spėjo iškovoti jau 18-a pergalių.

Jei šveicaro kelionė link 21-ojo „Didžiojo kirčio“ titulo užsitęstų, tenisininkui tektų įveikti ne vieną grunto ekspertą. Trečiajame etape greičiausiai lauktų kitas italas M.Berrettini (ATP-32), ketvirtajame – D.Schwartzmanas (ATP-20) arba M.Cecchinato (ATP-19), ketvirtfinalyje – S.Wawrinka (ATP-27), M.Čiličius (ATP-13) ar S.Tsitsipas (ATP-6), o pusfinalyje – grunto karalius R.Nadalis (ATP-2).

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rogeris Federeris žengia į centrinį Philippe Chatrier kortą
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rogeris Federeris žengia į centrinį Philippe Chatrier kortą

Visgi paklaustas apie galimybes pakovoti dėl trofėjaus, Rogeris didelių lūkesčių neturėjo: „Nesu tikras, ar tai dar priklauso nuo manęs. Tačiau tikiuosi, kad galėsiu petys į petį žengti su stipriausiais vyrukais ant grunto.“

Visiškai praleidęs grunto sezoną 2017 ir 2018 metais, šiemet R.Federeris sugrįžo ir žaidė tikrai solidžiai – iškovojo 4 pergales ir patyrė vieną nesėkmę, o iš ketvirtfinalio Romoje pasitraukė be kovos.

„Manau, kad treniruotės praėjo labai sklandžiai, o Madride ir Romoje įgavau taip reikalingos žaidybinės praktikos. Žaisti jaučiant spaudimą ir tvarkantis su nervais man buvo labai naudinga – dabar jaučiuosi pasiruošęs.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rogeris Federeris
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rogeris Federeris

Kaip ir prieš kiekvieną tokio tipo turnyrą tikiesi, kad pirmieji mačai užtruks kuo trumpiau – tuomet turėsi didesnius šansus tolimesnėse stadijose. Tačiau esu laimingas būdamas ir čia ir labai noriu laimėti pirmąjį mačą.

Situacija labai panaši į 2017 metus Australijoje. Tiesiog neturiu didelių lūkesčių. Man džiugu, kad sugrįžau į Paryžių ir esu visiškai sveikas. Vakar atlikau paskutinę 45 minučių treniruotę, o šiandien – pirmoji dvikova. Esu pasiruošęs startuoti“, – teigė šveicaras.

R.Federerio ir L.Sonego dvikova Lietuvos laiku turėtų prasidėti apie 15:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius