Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 19

Į paskutinį karjeros turnyrą žengianti C.Wozniacki: „Nieko nesigailiu“

Buvusios pirmosios pasaulio raketės Caroline Wozniacki (WTA-35) karjera baigsis jau visai netrukus – „Australian Open“ taps paskutiniuoju tenisininkės turnyru. Prieš startą Danijos teniso superžvaigždė pasidalijo mintimis apie sprendimą, kuris turėjo būti priimtas bei puikią profesionalės karjerą.
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki / „Scanpix“ nuotr.

29-erių metų tenisininkė gruodį šokiravo teniso pasaulį, kuomet pareiškė, kad po „Australian Open“ sportinius batelius kabins ant vinies. Simboliška, jog paskutinį kartą oficialų mačą tenisininkė sužais būtent Melburne. Juk 2018 metais būtent Caroline Wozniacki tapo turnyro čempione ir laimėjo pirmąjį karjeros „Didžiojo kirčio“ trofėjų.

Dabar 35-ą vietą WTA reitinge užimanti danė laukia pirmadienį prasidedančios pirmojo etapo akistatos su amerikiete Kristie Ahn (WTA-92).

„Šiam turnyrui rengiausi visiškai taip pat kaip kitiems. Tačiau žinoma, jausmas kitoks, nes jis paskutinis. Tiesiog mėgaujuosi kiekviena akimirka, turėjau keletą labai solidžių treniruočių. Padariau viską, kas mano galioje, o dabar tikėsiuosi geriausio.

Net neabejoju, kad akimirka po paskutinio atmušto karjeros kamuoliuko bus labai emocionali“, – kalbėjo Wozniacki.

„Scanpix“/AP nuotr./Caroline Wozniacki
„Scanpix“/AP nuotr./Caroline Wozniacki

Danė praėjusią savaitę jau spėjo sužaisti paskutiniajame WTA turo turnyre Auklande. Vienetų varžybų pusfinalyje ji nusileido Jessicai Pegulai, o dvejetų varžybose kartu su Serena Williams liko per žingsnį nuo titulo.

30 titulų iškovojusi, daugiau nei 35 milijonus JAV dolerių (iš turnyrų) uždirbusi ir 71 savaitę pirmoje WTA reitingo vietoje išbuvusi tenisininkė teigia, kad su sprendimu baigti karjerą „varžėsi“ kurį laiką, tačiau galiausiai suprato, kad tiesiog atėjo laikas.

„Pasiekiau labai daug. Atidaviau viską, ką turėjau. Kiekvieną mielą dieną dirbdavau iš visų jėgų, kad išsilaikyčiau viršūnėje arba į ją sugrįžčiau.

Tačiau dabar jaučiuosi kitaip. Vis dar noriu dirbti sunkiai, tačiau nuveikti kažką kito. Noriu išmėginti ir pasiekti kitų gyvenimo suteikiamų dalykų.

Gyvenimas yra trumpas. Teniso karjera dar trumpesnė. Turiu elgtis taip, kaip jaučiu, kad man yra geriausia. Aš vis dar čia, labai myliu šį sportą ir viską, ką jis man suteikė, tačiau esu pasiruošusi versti naujo skyriaus puslapį.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki
AFP/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki

O kol tenisininkė ruošiasi užversti profesionalios žaidėjos skyrių, ji teigia, kad nieko nesigaili.

„Aš sunkiai dirbau visą savo gyvenimą. Žinoma, gali grįžti į praeitį ir sakyti, kad galbūt kai ką būčiau daręs kitaip, bet aš nieko nesigailiu. Tačiau dienos pabaigoje aš žinojau, kad atidaviau visas jėgas.

Būtent todėl galiu pažvelgti į savo karjerą ir pasakyti, kad savimi labai didžiuojuosi. Ypatingai tuo, kaip save spaudžiau tapti vis geresne. Manau, kad daug suteikiau ir pačiam sportui“, – finišavo Wozniacki.

VIDEO: Caroline Wozniacki spaudos konferencija prieš „Australian Open“ turnyrą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius