Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 02

Įdomiausi „Australian Open“ skaičiai

Pasibaigus „Australian Open“ turnyrui Melburne sužinojome, kad Novakas Džokovičius laimėjo savo šeštąjį „Didžiojo kirčio“ turnyrą Melburne ir pagal titulus susilygino su legendiniu Roy'umi Emersonu. Angelique Kerber įteikė Serenai Williams vos penktąjį pralaimėjimą „Didžiojo kirčio“ turnyro finale iš 26-ų žaistų susitikimų. Tačiau kokie faktai liko nepastebėti?
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Iš 32-ų skirstymą gavusių tenisininkių net 13-a patyrė pralaimėjimus pirmame „Australian Open“ etape. Vyrų turnyre pralaimėjimus patyrė tik penki tenisininkai.

„Australian Open“ trečiame moterų vienetų turnyro etape buvo daugiau skirstymo neturinčių dalyvių, nei aukščiau reitinge esančių skirstymą turinčių tenisininkių.

Tai buvo pirmasis kartas „Open“ eroje, kai pirmąją „Australian Open“ savaitę iškrito net dvi iš trijų aukščiausią skirstymą turinčios tenisininkės.

Caroline Wozniacki pralaimėjo pirmame arba antrame etape keturis kartus iš savo paskutinių penkių „Didžiojo kirčio“ turnyrų.

Rafaelis Nadalis antrą „Didžiojo kirčio“ turnyrą iš eilės patyrė pralaimėjimą, kai pirmauja setais rezultatu 2:1. Jis pirmavo prieš Fernando Verdasco „Australian Open“, bei „US Open“ turnyre prieš Fabio Fogninį ir patyrė pralaimėjimus. Prieš šiuos du turnyrus jis paskutinį kartą pranašumą paleido 2005-ais metais.

VIDEO: 2016-ųjų metų Australian Open čempionatas

Paskutiniai trys žaidėjai, kurie įveikė R.Nadalį „Didžiojo kirčio“ turnyre turi 60-ą vidurkį pasaulio reitinge.

Jeroslava Švedova pralaimėjo savo septintąjį mačą per paskutinius aštuonis mėnesius, kai laimi pirmąjį dvikovos setą.

Praėjo jau daugiau nei penki metai nuo to laiko kai Novakas Džokovičius pralaimėjo setą pirmąją „Didžiojo kirčio“ turnyro savaitę žaisdamas ant kietos aikštės dangos. Paskutinį kartą tai atsitiko dar 2011-ais metais antrame „Australian Open“ etape žaidė su Ivanu Dodigu.

N.Džokovičius nuo 2010-ų metų „Roland Garros“ nė karto nepralaimėjo, kai pirmauja setais rezultatu 2:1.

N.Džokovičius yra iškovojęs 15-ą pergalių ir patyręs vos vieną pralaimėjimą prieš R.Federerį, kai laimi pirmąjį setą. Prieš Andy Murray serbas yra iškovojęs 17-a pergalių ir nepatyręs nė vieno pralaimėjimo, kai pirmasis setas tampa pergalingu.

VIDEO: Įsimintiniausios 2016-ųjų Australian Open akimirkos

Jekaterina Makarova pasiekė antrąją „Australian Open“ savaitę paskutiniuose penkiuose savo dalyvautuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Milošas Raoničius nė karto savo karjeroje nėra pralaimėjęs „Didžiojo kirčio“ turnyro mačo, kai laimi pirmus du setus. (36:0)

M.Raoničius pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ turnyre nugalėjo varžovą iš pirmojo aštuntuko. Prieš tai kanadietis patyrė nesėkmę šešis kartus, pralaimėdamas visus 18-a setų.

Johnas Isneris iškovojo savo pirmą pergalę karjeroje atsilikdamas setais rezultatu 0:2 „Didžiojo kirčio“ turnyre.

Tai buvo 12-as „Australian Open“ turnyras iš eilės, kurio pusfinalyje buvo dalyvė iš rytų Europos.

Prieš 2016-ų turnyrą Melburne Serena Williams buvo laimėjusi 10 iš 11-os turnyrų, kuriuose prieš finalą susitikdavo su Marija Šarapova.

S.Williams 18-os pergalių iš eilės serija prieš M.Šarapovą yra ilgiausia tarp visų aktyvių tenisininkių. (Rogeris Federeris prieš Davidą Ferrerą yra laimėjęs 16-a kartų iš eilės)

Paskutinių keturių „Didžiojo kirčio“ turnyrų finaluose dalyvavo net penkios jame debiutuojančios tenisininkės: Lucie Safarova, Garbine Muguruza, Roberta Vinči, Flavia Pennetta ir A.Kerber.

S.Williams iki šio turnyro buvo laimėjusi visus „Australian Open“ pusfinalius ir  finalus. (12:0)

A.Kerber yra pirmoji kairiarankė tenisininkė per pastaruosius 20 metų, kuriai pavyko patekti į „Australian Open“ moterų turnyro finalą.

VIDEO: 14-a dienų Australian Open turnyre

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius