Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 25

Ilgamečio buvusio trenerio dabartinį auklėtinį įveikęs N.Džokovičius žengė tolyn Paryžiuje

Geriausias planetos tenisininkas kol kas be pralaimėtų setų žygiuoja atvirosiose Prancūzijos teniso pirmenybėse.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrojo rato susitikime N.Džokovičius per 2 valandas ir 16 minučių užtikrintai 6:2, 6:3, 7:6(4) susitvarkė su slovaku Alexu Molčanu (ATP-38) ir įsirašė savo pavardę tarp 32 pajėgiausių turnyro tenisininkų.

Didesnių bėdų Novakui kilo tik trečiajame sete, kuomet pirmaudamas 2:1 jis pirmą ir vienintelį kartą šiame mače pralaimėjo savo padavimus. Kibiam slovakui pavyko laikytis žaidime ir išplėšti pratęsimą, tačiau ten dvikovą „uždarė“ jos favoritas.

Beje, įdomu tai, kad A.Molčaną visai neseniai treniruoti pradėjo Nolei kuo puikiausiai pažįstamas strategas iš Slovakijos Marianas Vajda. Būtent šis treneris svariausiai prisidėjo prie serbo tobulėjimo, o jų bendradarbiavimas prasidėjo dar 2006 metais ir su trumpa pertrauka tęsėsi iki pat šių metų.

Tiesa, panašu, kad abi pusės išsiskyrė ne gražiausiai. Pasak vieno iš M.Vajdos interviu, treneris prieštaravo Novako žaidimui praėjusių metų Tokijo olimpinėse žaidynėse ir siūle koncentruotis karjeros „Grand Slam“ pasiekimui, tačiau tenisininkas jo nepaklausė. Galiausiai N.Džokovičius nusprendė į priekį judėti tik su vienu treneriu – Goranu Ivaniševičiumi.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Marianas Vajda
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Marianas Vajda

Antrojo etapo Serbijos teniso titanas Paryžiuje buvo neperlipęs vienintelį sykį – 2005 metais, kuomet debiutavo turnyre. Tik kartą jis yra suklupęs ir trečiajame rate (2009 m.), o aštuntfinalio barjere pralaimėjimų patyręs nėra.

Užkirsti kelią Nolei iškovoti trečią „Roland Garros“ karūną kitame etape sieks slovėnas Aljažas Bedene (ATP-195). Jis 4:6, 6:4, 7:6(5), 6:4 palaužė Pablo Cuevasą (ATP-149) iš Urugvajaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius