Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 17

Indian Velsas siekia būti įtrauktas į naują ATP kategoriją arba tapti „Didžiuoju kirčiu“

Indian Velso turnyras „BNP Paribas Open“ yra pasiruošęs patekti į naują kategoriją. Nuolat tobulėjantis čempionatas nebeturi sau lygių tarp visų „Masters“ serijos turnyrų. Pradinė idėja yra sudaryti „Super Masters“ kategoriją, į kurią patektų ir prestižinės varžybos Šanchajuje. Jie būtų vertinami žemiau nei „Didžiojo kirčio“, bet aukščiau nei „Masters“ serijos čempionatai.
Indian Velsas
Indian Velsas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Velsas

Derybos dėl naujosios kategorijos jau yra pradėtos, o ATP su šiuo siūlymu sutinka. Tokia Indian Velso organizatorių svajonė galėtų būti įgyvendinta 2019-aisiais, nes tvarkaraščiai jau yra sudaryti iki 2018-ų metų.

Cal Sport Media/Sipa USA/Indian Velsas
Cal Sport Media/Sipa USA/Indian Velsas

„Per kelis artimiausius metus ATP ir WTA pradės rimčiau kalbėti apie kitokį formatą, todėl mes labai nekantraujame, – atskleidė Indian Velso turnyro direktorius Ray'us Moore'as. – Gali būti, kad vietoje 96-ių turnyre dalyvaujančių tenisininkų jame žais 128-i.

Mes galėtume būti ir „Didžiojo kirčio“ turnyras. Turime visą reikalingą erdvę bei patalpas. Kalbant apie turimą žemės plotą, mums priklauso dvigubai daugiau nei turi Vimbldonas, „French Open“ ar „Australian Open“.“

Praėjusiais metais Indian Velso turnyrą aplankė 456-i tūkstančiai žiūrovų, o tai daugiau nei 2014-ais metais apsilankė „Roland Garros“ čempione bei 35-ais tūkstančiais mažiau nei stebėjo Vimbldono turnyrą (491 tūkst.).

„Roland Garros“ susiduria su rimtomis problemomis, norint prasiplėsti, tuo tarpu Indian Velse neseniai atidarytas dar vienas stadionas, kuris talpina 8000-us žiūrovų.

„Kitais metais ketiname stipriai atnaujinti mūsų pagrindinį kortą (kuris yra antras didžiausias po legendinio „Arthur Ashe“), o dar po metų statysime ir trečiąjį, – savo planus dėstė R.Moore'as. – Tenisas yra pasaulinis sportas, turintis labai daug potencialo.“

Tačiau pastaruosius kelerius metus ne vien aikštės kilo į viršų. Indian Velse buvo pastatyti prabangūs restoranai, praplėsta tenisininkų zona, pridėta daug papildomų patogumų bei sustiprinta apsauga įžymybėms, kurių ne viena lankosi šiame turnyre.

Jeigu reikėtų ieškoti trūkumų, turnyras negali pasigirti tokia istorija kaip visi „Didžiojo kirčio“ turnyrai ar „Masters“ serijos čempionatai Sinsinatyje, Kanadoje ar Romoje. Tačiau jeigu reikėtų išrinkti prestižižkiausią „Masters“ turnyrą, tai, be abejo, būtų „BNP Paribas Open“ Indian Velse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius