-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 20

Indian Velso finalas: Novakas Džokovičius ar Milošas Raoničius?

Sekmadienis – diena, kai Indian Velse bus mušami rekordai. Milošas Raoničius savo galingomis patrankomis bandys pribaigti sunkiai įveikiamą Novaką Džokovičių, o šis kanadiečiui įgelti sieks dėl penktojo „BNP Paribas Open“ turnyro titulo. Lažybų bendrovė „Orakulas“ akivaizdžiu mačo favoritu laiko Serbijos tenisininką.
Milošas Raoničius ir Novakas Džokovičius
Milošas Raoničius ir Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius Indian Velse sekmadienį tikėsis tapti pirmuoju tenisininku, kuriam „BNP Paribas Open“ turnyrą pavyko laimėti penkis kartus. Kol kas serbas pirma vieta dalijasi su Rogeriu Federeriu.

Pergalės atveju, pirmoji pasaulio raketė iškovotų 27-ą „Masters“ titulą ir pagal šį rodiklį pasivytų pusfinalyje įveiktą Rafaelį Nadalį.

Šį sezoną geriausias pasaulio tenisninkas titulus iškovojo Dohoje ir „Australian Open“ čempionate.

„Scanpix“ nuotr./Indian Velsas: Novakas Džokovičius – Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Indian Velsas: Novakas Džokovičius – Rafaelis Nadalis

Nuo 2013-ųjų, kai pusfinalyje pralaimėjo Juanui Martinui del Potro, N.Džokovičius Indian Velse iškovojo šešiolika pergalių iš eilės. Po 2015-aisiais Sinsinačio finale patirtos nesėkmės 28-erių serbas „Masters“ turnyruose turi 15-a pergalių iš eilės.

N.Džokovičiui tai bus dešimtas ATP-1000 serijos turnyro finalas iš eilės, neskaitant dėl poilsio stokos praleisto 2015-ųjų Madrido „Masters“ turnyro.  Iš dešimties finalų Serbijos tenisininkas laimėjo septynis.

Į finalą pirmoji pasaulio raketė žengia sezoną pradėjęs 21-a pergale ir vos vienu pralaimėjimu. Vienintelę nesėkmę N.Džokovičius patyrė Dubajuje, kai dėl akių infekcijos buvo priverstas pasitraukti iš dvikovos su Feliciano Lopezu.

VIDEO: Djokovic Into 2016 Indian Wells Final

Tuo tarpu M.Raoničiui tai bus trečias „Masters“ turnyro finalas karjeroje. Kol kas šiuose turnyruose 25-erių tenisininkui triumfuoti nepavyko. Iš viso į ATP serijos turnyrų finalą kanadietis pakliuvo 17-ą kartą (8-8).

25-erių kanadietis turi progą tapti pirmuoju praeito amžiaus paskutiniame dešimtmetyje gimusiu tenisininku, kuriam yra pavykę laimėti „Masters“ turnyrą.

M.Raoničiui 2016-ųjų startas yra geriausias karjeroje. Naują sezoną 25-erių kanadietis pradėjo Brisbeno finale įveikdamas R.Federerį, o vėliau „Australian Open“ ketvirtfinalyje nugalėjęs Staną Wawrinką pateko į antrą „Didžiojo kirčio“ pusfinalį karjeroje.

VIDEO: Djokovic Sets Up Raonic Final Indian Wells 2016 Highlights

Tai bus šešta M.Raoničiaus ir N.Džokovičiaus akistata. Kol kas visas pergales susižėręs yra 28-erių serbas.

„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius
„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius

Per pastaruosius penkiolika metų Indian Velsą keturiolika kartų laimėjo pirmojo ATP penketuko tenisininkai. 2010-aisiais turnyro čempionu tapęs kroatas ir pernai M.Raoničių treniravęs Ivanas Ljubičičius yra vienintelė išimtis.

Iš 52-iejų pastarųjų „Masters“ turnyrų „Didysis ketvertas“ (N.Džokovičius, A.Murray, R.Federeris ir Rafaelis Nadalis) laimėjo 48-is. Likusius keturis kartus tai padaryti pavyko Davidui Ferrerui (2012 m. Paržyžiuje), Robinui Soderlingui (2010 m. Paryžiuje), Stanui Wawrinkai (2014 m. Monte Karle) ir Jo-Wilfriedui Tsonga (2014 m. Toronte).

Indian Velso čempionui atiteks kiek daugiau nei milijonas JAV dolerių ir 1000 ATP reitingo taškų. Finale pralaimėjęs tenisininkas gaus 500 tūkst. dolerių ir 600 reitingo taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius