Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 10

Ir vėl čempionas: sugrįžimų karalius D.Goffinas laimėjo turnyrą Marakeše

ATP 250 serijos turnyre „Grand Prix Hassan II“ – Davido Goffino (ATP-74) triumfas.
Davidas Goffinas
Davidas Goffinas / „Scanpix“ nuotr.

Marakeše (Marokas) vykusių pirmenybių ant grunto finale 31-erių belgas rezultatu 3:6, 6:3, 6:3 pranoko Alexą Molčaną (ATP-65) iš Slovakijos.

Praeityje net iki septintojo ATP reitingo laiptelio palypėjusiam tenisininkui tai šeštasis karjeros titulas ATP ture ir pirmasis po kiek ilgesnės nei metų pertraukos – paskutinį kartą D.Goffinas triumfavo 2021 metų vasarį Monpeljė (Prancūzija).

„Esu labai laimingas ir tikrai didžiuojuosi savimi. Laimėti buvo nelengva, daug labai sunkių mačų. Visgi galiausiai aš esu čempionas ir laikau savo šeštąjį karjeros trofėjų. Tai suteiks man labai daug pasitikėjimo prasidedant turnyrams ant grunto Europoje“, – kalbėjo čempionas.

Būtent pasitikėjimo savimi belgui pastaraisiais mėnesiais labiausiai ir trūko. Praėjusių metų sezoną anksčiau dėl kairiojo kelio traumos užbaigęs tenisininkas šiemet iki turnyro Maroke per 15 mačų buvo iškovojęs tik 6 pergales.

A.Molčanas finale pirmavo rezultatu 6:3, 2:1 ir paduodant turėjo pranašumą 40:15, tačiau šį geimą galiausiai pralaimėjo ir leido patyrusiam oponentui sugrįžti į žaidimą.

Belgijos teniso atstovą galima drąsiai karūnuoti sugrįžimų karaliumi – Marakeše jis net tris kartus pralaimėjo pirmąjį setą, tačiau vis tiek iškovojo pergalę.

Už triumfą turnyre D.Goffinas pelnys ne tik 250 ATP reitingo taškų, kurie jam leis sugrįžti į pirmąjį 50-uką, bet ir bus apdovanotas solidžiu 81 tūkst. eurų piniginiu prizu.

„Twitter“ nuotr./Alexas Molčanas
„Twitter“ nuotr./Alexas Molčanas

A.Molčanas, pralaimėjęs savo antrą ATP finalą (2021 m. Belgradas N.Džokovičiui), užsidirbs 150 ATP reitingo taškų ir 47 tūkst. eurų čekį.

Slovakas pirmadienį debiutuos pirmajame ATP 50-uke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius