-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 11

Ispanija – ATP taurės finale: N.Kyrgiosas buvo sutriuškintas, Rafa pribaigė šeimininkus

Nors Australijoje vykstančioje ATP taurėje išvydome daug įspūdingų atskirų tenisininkų pasirodymų, pirmosios ir antrosios ATP reitingo pozicijos žaidėjų svarba ir dominavimas – tiesiog nenuginčijami. Po antrojo šeštadienio pusfinalio paaiškėjo, kad finale susigrums Novako Džokovičiaus (ATP-2) vedama Serbija ir Ispanija su Rafaeliu Nadaliu (ATP-1) priešakyje.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiausius šansus laimėti ATP taurę prieš turnyrui prasidedant lažybininkų išskirta Ispanija šįsyk gali atsipūsti ir negalvoti apie dvejetus – du solidūs pasirodymai vienetuose prieš australus garantavo kelialapį į finalą.

Pirmąjį tašką svečiams įspūdingu stiliumi įrašė Roberto Bautista-Agutas (ATP-10). Iki šio mačo tik su už pirmojo šimtuko ribos esančiais varžovais žaidęs ispanas pademonstravo, kad yra pasiruošęs visiems iššūkiams bei 6:1, 6:4 sutriuškino Nicką Kyrgiosą (ATP-29).

Įdomu tai, kad ATP taurėje tik RBA ir N.Džokovičius liko vieninteliai, dar nesuklupę vienetuose (5-0). Šiandien po pirmą nesėkmę įsirašė ne tik N.Kyrgiosas, bet ir abu rusai – D.Medvedevas ir K.Chačanovas.

„Nickas yra labai talentingas, todėl nugalėti jį dviejų setų kovoje yra didis darbas. Žaidimas planas buvo nuolatos sukurti varžovui spaudimą ir priversti žaisti kiekvieną kamuoliuką.

Tenisas yra sunkus darbas. Mes esame įpratę žengti į kortą pavargę, tačiau vis tiek atiduoti visas jėgas. Būtent tai Ispanija ir demonstruoja“, – po mačo kalbėjo Bautista-Agutas.

Antrajame serijos vienetų mače ginklus surėmė stipriausi šalių tenisininkai – Rafaelis Nadalis (ATP-1) ir Alexas De Minauras (ATP-18).

Ispaniško kraujo turintis 20-metis australas, panašu, kad perėmė pergalingą receptą iš belgo Davido Goffino – tik pasitaikius mažiausiai progai atakavo trumpus Rafos kamuoliukus ir užtikrintai laimėjo pirmąjį setą 6:4.

Demono pravardę užsitarnavęs jaunuolis žaidė labai kokybiškai ir iki antrojo seto 11-ojo geimo geriausiam planetos tenisininkui nesuteikė nė vieno break point'o.

Tačiau grunto karalius savojo šanso sulaukė – pirmaudamas 6:5 šoko į priekį ir visiškai pakeitęs mačo tėkmę laimėjo paskutinius 8 geimus iš 9.

Galutinis dvikovos rezultatas – 4:6, 7:5, 6:1.

„Alexas susitikimo pradžioje žaidė aukščiausio lygio tenisą, o mano intensyvumas korte buvo žemesnis nei įprastai. Tam įtakos turėjo varginanti vakarykštė diena.

Finalas prieš Serbiją bus beprotiškai sunkus. Novakui patinka žaisti Australijoje, tačiau visa jų rinktinė žaidžia komandiškai ir atrodo tikrai solidžiai. Visgi mes turime puikiai sužaidusį Roberto, todėl esame pasiruošę“, – kovai nusiteikė Nadalis.

ATP taurės finaliniai susitikimai:

Roberto Bautista-Agutas (ATP-10) – Dušanas Lajovičius (ATP-34);

Rafaelis Nadalis (ATP-1) – Novakas Džokovičius (ATP-2);

Rafaelis Nadalis ir Pablo Carreno-Busta – Novakas Džokovičius ir Viktoras Troickis (jei prireiks).

VIDEO: ATP taurės pusfinalių apžvalga: finale susigrums du geriausi pasaulio tenisininkai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius