Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 16

Ispanų vunderkindas – jauniausias visų laikų tenisininkas, metus baigsiantis pirmoje vietoje

Kosminį proveržio sezoną sužaidęs Ispanijos teniso supertalentas Carlosas Alcarazas (ATP-1) metus baigs pirmoje ATP reitingo vietoje ir įsirašys į ATP rekordų knygas.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

19-metis tenisininkas dėl Paryžiaus „Masters“ turnyro metu įplyšusio pilvo raumens negalėjo pasirodyti „Nitto ATP Finals“ pirmenybėse Turine, tačiau sulaukęs palankių rezultatų iš Italijos vis tiek gali džiūgauti – metus jis neabejotinai baigs pirmoje ATP reitingo pozicijoje.

Baigiamajame metų turnyre į ATP reitingo sostą dar kėsinosi Rafaelis Nadalis (ATP-2) ir Stefanos Tsitsipas (ATP-3), tačiau turnyrui tik įpusėjus jau tapo aišku, kad to padaryti jiems tikrai nepavyks.

Grunto karaliui Rafai norint pakilti į pirmą poziciją reikėjo laimėti turnyrą, bet antradienį Caspero Ruudo laimėtas setas prieš Taylorą Fritzą galutinai eliminavo net ir teorinius ispano šansus tęsti turnyrą.

Savo ruožtu S.Tsitsipo užduotis buvo dar sunkesnė – tapti čempionu, iškovojant visas penkias pergales. Jau pirmajame mače jis suklupo prieš Novaką Džokovičių.

Būdamas vos 19 metų ir 214 dienų amžiaus C.Alcarazas taps jauniausiu visų laikų tenisininku, kuriam kalendorinius metus pavyks pabaigti esant ATP reitingo lyderiu.

Iki šiol rekordas priklausė legendiniam australui Lleytonui Hewittui (20 m. 275 d.), po jo rikiavosi amerikietis Andy Roddickas (21 m. 79 d.).

Metus Ispanijos teniso sensacija pradėjo 32-oje pozicijoje, o pirmą ATP reitingo vietą pasiekė rugsėjo 12-ąją, laimėjęs savo pirmą „Didžiojo kirčio“ turnyrą Niujorke.

Iš viso tai jau 18-asis skirtingas tenisininkas, kuris metus baigs pirmoje ATP reitingo vietoje. Įdomu tai, kad nuo 2003-ųjų ATP reitingo sostas priklausė tik „didžiojo ketverto“ nariams Novakui Džokovičiui (7), Rafaeliui Nadaliui (5), Rogeriui Federeriui (5) ir Andy Murray (1), bet C.Alcarazas šią įspūdingą seriją galiausiai nutraukė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Carlosas Alcarazas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Carlosas Alcarazas

„Carlitos“ šiame sezone iškovojo 57 pergales per 70 susitikimų, įskaitant ir 9 laimėjimus iš 14 prieš pirmojo dešimtuko atstovus.

Ispanas laimėjo „US Open“ pirmenybes, „Masters“ turnyrus Majamyje bei Madride, taip pat ATP 500 serijai priklausančius turnyrus Barselonoje ir Rio de Žaneire.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius