-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 22

Įspūdingi faktai: Rafaelis Nadalis ir vėl viršūnėje

Pirmadienį į pirmosios pasaulio raketės vietą sugrįžo Rafaelis Nadalis. Ispanas šį sezoną laimėjo jau 15-ąjį karjeros „Didžiojo kirčio“ turnyrą ir įrodė, kad yra vienas iš geriausių tenisininkų istorijoje.
rafaelis-nadalis-ir-vel-pirmas
Rafaelis Nadalis
Temos: 1 Rafaelis Nadalis
  • Tai ketvirtas R.Nadalio kartas ATP reitingo viršūnėje. Ispanas pirmąja pasaulio rakete prieš tai buvo tris kartus – nuo 2008 metų rugpjūčio 18 iki 2009 metų liepos 5, nuo 2010 metų birželio 7 iki 2011 metų liepos 3 ir nuo 2013 metų spalio 7 iki 2014 metų liepos 6 dienos.
  • R.Nadalis nuo pastarojo karto, kai buvo pirmoje vietoje, nebuvo iškritęs iš geriausiųjų dešimtuko. Prieš trejus metus praradęs vietą viršūnėje ispanas iškentė nemažai traumų, tačiau iš dešimtuko taip ir neiškrito. Žemiausia jo vieta – dešimtoji. Ispanijos tenisininkas dešimtuke karaliauja nuo 2005 metų balandžio, kai jam buvo vos 18-a.
  • Nei vienas tenisininkas iki šiol taip ilgai nebuvo išsilaikęs elite. Tarp pirmos dienos, kai jis tapo pirmąja pasaulio rakete 2008 metų rugpjūčio 18 dieną iki šio pirmadienio praėjo 9 metais ir trys dienos. Tai didžiausias tarpas istorijoje tarp užimtos pirmosios pozicijos.
  • Tai 142-oji savaitė, kurią R.Nadalis yra geriausias pasaulyje. Pirmą kartą tapęs pirmąja pasaulio rakete jis išsilaikė 46 savaites, antrąjį – 56 savaites, trečiąjį – 39 savaites.

VIDEO: Rafaelis Nadalis ir vėl pirmas
  • Septintas istorijoje. Pagal savaites praleistas pirmoje vietoje R.Nadalis užima septintąją vietą istorijoje. R.Nadalis atsilieka tik nuo Rogerio Federerio (302 savaitės), Pete'o Sampraso (286), Ivano Lendlo (270), Jimmy Connorso (268), Novako Džokovičiaus (223) ir Johno McEnroe (170).
  • Sunkios kovos neprireikė. Sinsinačio turnyre dėl pirmosios raketės vardo turėjo susikauti R.Nadalis ir R.Federeris, tačiau šveicarui pasitraukus ispanas galėjo būti ramus. Net ir nelaimėjęs turnyro, jis užėmė pirmąją reitingo vietą.
  • Šį sezoną R.Nadalis pasiekė daugiau finalų nei bet kas kitas. Ispanas pateko net į septynių turnyrų finalus ir laimėjo keturis (Monte Karlo, Barselonos, Madrido ir „Roland Garros“). Tris kartus šį sezoną R.Nadalis finale pralaimėjo – „Australian Open“, Akapulke ir Majamyje.
„Scanpix“ nuotr./Vimbldonas: Rafaelis Nadalis – Gillesas Mulleris
„Scanpix“ nuotr./Vimbldonas: Rafaelis Nadalis – Gillesas Mulleris
  • Metus gali baigti pirmoje pozicijoje. R.Nadalis savo karjeroje tris kartus baigė metus būdamas pirmoje ATP reitingo vietoje – 2008, 2010 ir 2013 metais. Jis pirmasis ispanas, kuriam pavyko tai pasiekti.
  • Pirmosios raketės likimas spręsis „US Open“. Rogeris Federeris ir Andy Murray turės progą paveržti iš R.Nadalio pirmąją poziciją. Tačiau ispanas ja pasidžiaugs bent jau tris savaites.
  • Didysis ketvertas. Tai jau 707-oji savaitė iš eilės, kai pirmoje ATP reitingo vietoje yra R.Nadalis, R.Federeris, N.Džokovičius arba A.Murray. Serija prasidėjo 2004 metų vasario 2 dieną, kai pirmąją vietą užėmė R.Federeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius