Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 02

Įspūdingos J.Sinnerio serijos Sofijoje nutrūko pačiu nemaloniausiu būdu – patirta trauma

Vienas talentingiausių ATP turo tenisininkų Jannikas Sinneris (ATP-10) siekė jau trečiosios Sofijoje (Bulgarija) vykstančio ATP 250 serijos turnyro „Sofia Open“ karūnos iš eilės, tačiau italą pusfinalio akistatoje sustabdė nelemta trauma.
Janniko Sinnerio trauma Sofijoje
Janniko Sinnerio trauma Sofijoje / „Scanpix“ nuotr.

21-erių tenisininkas buvo laikomas ryškiu favoritu į savo trofėjų kolekciją prisidėti dar vieną titulą Sofijoje, tačiau pusfinalio susitikimo italas nebaigė dėl traumos.

J.Sinneris į finalą užleido kitą ATP turo talentą Holgerį Runę (ATP-31) iš Danijos, kuris triumfavo rezultatu 5:7, 6:4, 5:2.

Pastarųjų dviejų turnyrų Bulgarijoje čempionas susitikimo pabaigoje nusprendė neberizikuoti savo sveikata ir iškelti baltą vėliavą potencialiai likus vienam geimui iki mačo finišo.

Pusfinalio baigtį nulėmęs momentas įvyko trečiajame sete H.Runei pirmaujant 3:2 ir paduodant prie rezultato 0:15. Antrajame šeštojo geimo taške J.Sinneris nikstelėjo savo čiurną ir skaudžiai krito ant parketo.

Tenisininkas laiku spėjo numesti raketę į šoną ir taip sušvelninti kritimą, tačiau vaizdo įraše matyti, kad nukentėti galėjo ir jaunuolio galva. Tiesa, medikų apžiūrėtas italas rimtų galvos sužeidimų nepatyrė ir nepaisant skaudančios čiurnos bandė tęsti mačą, tačiau nesėkmingai.

Iki šio susitikimo J.Sinneris Sofijoje buvo laimėjęs net 11 mačų paeiliui ir 14 setų iš eilės, tačiau abi šios įspūdingos serijos nutrūko.

Traumos ir toliau išlieka vienu pagrindinių faktorių, kodėl pirmoji Italijos teniso raketė neatlieka dar didesnio žingsnio į priekį ATP reitinge. Tai jau ketvirtasis kartas šiame sezone, kuomet J.Sinneris nebaigia susitikimo arba pasitraukia prieš pat jį dėl sveikatos problemų.

Lenktynėse dėl patekimo į ATP finalinį turnyrą Turine jis šiuo metu yra 12-as. Dėl čiurnos traumos italui teko išsibraukti iš kitą savaitę Astanoje vyksiančio ATP 500 serijos turnyro.

Savo ruožtu dėl antrojo karjeros ATP titulo kovosiančio H.Runes varžovu finale kiek netikėtai bus šveicaras Marcas-Andrea Huesleris (ATP-95). Pastarasis pusfinalyje 7:6(5), 7:5 palaužė italą Lorenzo Musetti (ATP-30).

Šveicarijos tenisininkas kelyje link pirmojo ATP finalo jau spėjo nukauti ir 14-ąją pasaulio raketę Pablo Carreno-Bustą iš Ispanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius