Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 24

Istorinis Kanados pasiekimas – pirmą kartą dalyvaus Daviso taurės finale

Nepaisant Daviso taurės finalo baigties su Ispanija, Denisas Šapovalovas (ATP-15) ir Vašekas Pospisilas (ATP-150) jau spėjo užsitarnauti visų teniso aistruolių pagarbą ir simpatijas. Nepralaužiamas duetas iškovojo dar vieną įsimintiną pergalę ir savo šaliai padovanojo pirmąjį kelialapį į varžybų finalinį susitikimą.
Kanados teniso rinktinė
Kanados teniso rinktinė / „Scanpix“/AP nuotr.

Įspūdingą formą vienetuose Madride demonstruojantis Andrejus Rublevas (ATP-23) išliko nepralaimėjęs ir 6:4, 6:4 įveikė Vašeką Pospisilą, kuriam vienetų varžybose tai buvo pirmoji nesėkmė.

Tuomet viskas krito ant 20-mečio Deniso Šapovalovo pečių, kuriam po permainingos kovos 6:4, 4:6, 6:4 pavyko palaužti Kareną Hačanovą (ATP-17).

Viskas sprendėsi dvejetuose, kuriuose į kovą stojo tie patys keturi tenisininkai. Nors nei kanadiečiai, nei rusai nėra šio žaidimo specialistai, viso turnyro metu jie demonstruoja aukščiausio lygio tenisą, kuris leido pasiekti pusfinalį.

Kulminacija pasiekė aukščiausią savo tašką – viskas sprendėsi trečiojo seto pratęsime, kuriame triumfavo Kanada. Ji dar turėjo dviejų taškų deficitą (2:4), tačiau laimėjo penkis kamuoliukus iš paskutiniųjų šešių ir iškovojo istorinę pergalę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Denisas Šapovalovas ir Vašekas Pospisilas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Denisas Šapovalovas ir Vašekas Pospisilas

„Man trūksta žodžių. Neįtikėtina, kaip toli mes nužengėme per šią savaitę. Tiek aš, tiek Vašekas žaidžiame neįtikėtinu lygiu. Patekti į finalą būtent tokiu būdu – laimint pratęsimą, tai tapo tarsi vyšnaite ant torto“, – vis dar patikėti negalėjo Šapovalovas.

Finale Kanados rinktinė kausis su turnyro favorite Ispanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius