-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 10

Istorinis triumfas: Rafaelis Nadalis vienuoliktą kartą laimėjo „Roland Garros“

Rafaelis Nadalis toliau didina savo įspūdingų trofėjų ant grunto kolekciją. Sekmadienį ne itin intriguojančiame „Roland Garros“ turnyro finale pirmoji pasaulio raketė 6:4, 6:3, 6:2 sudorojo Dominicą Thiemą (ATP-8) ir pasiekė „La Undecima“. Tai nauja teritorija, į kurią nebuvo įžengęs nei vienas tenisininkas istorijoje. Ispanas atsiėmęs trofėjų nesulaikė ašarų.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo jau vienuoliktas R.Nadalio titulas „Didžiojo kirčio“ turnyre Paryžiuje. Ispanijos tenisininkas tapo šio turnyro rekordininku. Jokiam kitam tenisininkui nėra pavykę vienuolika kartų laimėti vieno „Didžiojo kirčio“ turnyro.

Jokiam kitam tenisininkui nėra pavykę vienuolika kartų laimėti vieno „Didžiojo kirčio“ turnyro.

Prestižiniuose Philippe Chatrier vardo kortuose kova truko dvi valandas ir 42 minutes. Nors šiame turnyre, Rafa buvo ne kartą susvyravęs, tačiau finale žaidė praktiškai idealiai ir nepaliko daug šansų austrui.

32-ejų tenisininkas surengė neįtikėtiną sezono pasirodymą ant savo mėgstamiausios dangos. Jis vienuoliktą kartą triumfavo Monako ir Barselonos, o Paryžiuje uždėjo vyšnią ant įspūdingo sezono. Antrus metus iš eilės ispanas ant grunto sezoną baigė įspūdinga seriją – 24-1. Vienintelį pralaimėjimą R.Nadalis patyrė gimtojo Madrido turnyro ketvirtfinalyje tam pačiam D.Thiemui.

Tai buvo jau 17-as ispano titulas „Didžiojo kirčio“ turnyruose. Rekordininkas Rogeris Federeris aukščiausios klasės teniso serijos turnyrus yra laimėjęs 20 kartų.

R.Nadalis tapo vos ketvirtuoju vyru, kuriam pavyko tris ar daugiau kartų laimėti „Didžiojo kirčio“ turnyrą, peržengus 30 metų ribą. Šiame išskirtiniame klube taip pat yra R.Federeris, Rodas Laveris ir Kenas Rosewallas.

Pergalė „Roland Garros“ taip pat reiškia, kad R.Nadalis išliks pirmoje ATP reitingo vietoje. Jeigu ispanas nebūtų laimėjęs, į ją būtų sugrįžęs R.Federeris, kuris nusprendė praleisti grunto sezoną.

VIDEO: Istorinis triumfas: Rafaelis Nadalis vienuoliktą kartą laimėjo „Roland Garros“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius