-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 17

J.M. del Potro: „Sunkiausiu metu mane labiausiai palaikė Novakas Džokovičius“

Juanas Martinas del Potro per savo karjerą turėjo pereiti ugnį ir vandenį. Kai rodėsi, kad argentinietis ir vėl priartėjo prie teniso elito, jį iš naujo pakirsdavo riešo trauma. Dar visai neseniai 141-oji pasaulio raketė svarstė apie karjeros pabaigą, tačiau to išvengė dėka artimųjų ir tenisininko, kuris sunkiausiu metu jį palaikė labiausiai, – Novako Džokovičiaus.
Novakas Džokovičius Rio olimpiados pirmame etape nusileido Juanui Martinui del Potro
Novakas Džokovičius Rio olimpiados pirmame etape nusileido Juanui Martinui del Potro / „Scanpix“ nuotr.

J.M. del Potro per karjerą buvo atliktos net trys riešo operacijos. Po pastarosios Argentinos tenisininkas gijo beveik metus. Daugelis galvojo, kad trečia operacija užbaigs 141-osios pasaulio raketės karjerą, tačiau tenisininkas nepasidavė ir padedamas artimų draugų bei šeimos po truputį sveiko.

J.M. del Potro atskleidė, kad net ir pats kartais svarstė apie karjeros pabaigą. Vis dėlto argentinietis sulaukė didelės paramos. Jį aktyviai palaikė ir tenisininkai, o labiausiai, anot paties J.M. del Potro, tai darė pirmoji pasaulio raketė N.Džokovičius.

„Nole man pasakė daug gražių dalykų. Jis buvo vienas iš tų, kurie sunkiausiu metu su manimi kalbėjo daugiausiai. Jis man labai padėjo. Su tenisininkais sunku šnekėtis neužsimenant apie sportą, tačiau su Novaku mus jungia labai artimi ryšiai. Todėl mūsų apsikabinimas Rio de Žaneire ir buvo toks šiltas,“ – papasakojo J.M. del Potro.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius Rio olimpiados pirmame etape nusileido Juanui Martinui del Potro
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius Rio olimpiados pirmame etape nusileido Juanui Martinui del Potro

Ironiška, tačiau su tenisininku, kuris J.M. del Potro palaikė labiausiai, Rio de Žaneire argentinietis turėjo susitikti jau pirmame etape. Suprantama, kad ir pats 141-oji pasaulio raketė manė, kad olimpinės žaidynės jam tuo ir baigsis. Tačiau taip nenutiko ir J.M. del Potro N.Džokovičių įveikė gana lengvai.

„Į Rio skridau rimtai nusiteikęs laimėti kelis mačus ir pernelyg anksti neiškristi. Neįsivaizduojate, kokia buvo mano reakcija, kai pamačiau, kad pirmame etape turėsiu kovoti su Džokovičiumi. Su draugais juokavau, kad namie jie jau gali pradėti ruošti barbekiu, nes olimpiadoje ilgai neužsibūsiu.“

„Tiesą sakant, buvo skaudu pamatyti burtus, nes seniau aš turnyruose turėdavau skirstymą ir su tokiais tenisininkais susitikdavau anksčiausiai ketvirtfinalyje. Bet dabar turiu suprasti realią situaciją, kuri man nelabai patinka, – juokėsi J.M. del Potro. – Tačiau kartais dalykai nutinka dėl priežasties ir aš turėjau būti pasiruošęs pasinaudoti šia galimybe. Laimei, man pavyko.“

„Kiekviena diena pasiūlydavo sunkią kovą psichologiškai ir emociškai. To, ką patyriau, neįmanoma nusakyti žodžiais. Kai maniau, kad jau neturiu jėgų, kita diena būdavo dar įspūdingesnė.“

N.Džokovičius nebuvo vienintelis pirmo ATP penketuko tenisininkas, kuris Rio krito nuo J.M. del Potro kirčių. Argentinos tenisininkas olimpinių žaidynių pusfinalyje nugalėjo ir Rafaelį Nadalį ir tik finale nusileido puikią formą demonstruojančiam Andy Murray.

Po įspūdingo žygio Rio de Žaneire J.M. del Potro į tėvynę grįžo antradienį. O gimtajame Tandile jį, pasidabinusį sidabro medaliu, sutiko 10 tūkst. žmonių minia, apimta euforijos, kaip ir pats Argentinos tenisininkas.

„Tai buvo nerealu. Negaliu išreikšti, koks dėkingas esu už palaikymą. Tai buvo pati geriausia savaitė mano gyvenime,“ – jau sugrįžęs namo sakė J.M. del Potro.

Otra emoción inolvidable, Gracias Tandil!!! ????????????????????????

A photo posted by Juan Martin del Potro (@delpotrojuan) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius