Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 16

JAV kūrė stebuklą, tačiau Daviso taurės finale – Kroatijos rinktinė

Kai Prancūzija jau vakar pradėjo švęsti savo pergalę, Kroatijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų rinktinės ruošėsi lemiamai pusfinalio dienai. Amerikiečiams reikėjo abiejų pergalių vienetų varžybose, tačiau iki išsvajoto tikslo pritrūko vos vieno seto.
Borna Čoričius
Borna Čoričius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV rinktinės kapitonas prieš ketvirtąjį šalių susitikimą nusprendė imtis tam tikrų permainų ir S.Johnsoną pakeitė prastą sezoną žaidžiančiu Samu Querrey (ATP-61).

Šis sprendimas pasiteisino – S.Querrey 6:7(2), 7:6(6), 6:3, 6:4 sensacingai nugalėjo favoritu laikytą Mariną Čiličių (ATP-6) ir serijos rezultatą išlygino 2:2.

Kuomet antrojo seto pratęsime kroatas pirmavo 6:1, visi Zadare susirinkę sirgaliai tikėjosi, jog tai bus paskutinysis pusfinalio susitikimas. Tačiau patyręs amerikietis laimėjo net 7 kamuoliukus iš eilės, išlygino rezultatą setais, o nuo to laiko kontroliavo dvikovos padėtį iki pat pabaigos.

„Stengiausi tiesiog išsilaikyti mače. Tai viena nuostabiausių pergalių mano karjeroje. Žinant, jog šie metai man itin sunkūs, toks mano žaidimas pridės pasitikėjimo savo jėgomis likusiai sezono daliai“, – kalbėjo amerikietis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Triumfuojantis S.Querrey
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Triumfuojantis S.Querrey

Viskas gulė ant dviejų jaunuolių – 20 metų Francio Tiafoe (ATP-40) ir 21-erių Bornos Čoričiaus (ATP-18) pečių.

Po 4 valandų ir 6 minučių, Čoričius 6:7(0), 6:1, 6:7(11), 6:1, 6:3 nugalėjo oponentą ir savo šalį išvedė į antrąjį finalą per pastaruosius 3 metus.

Kroatas trečiajame sete pirmavo net 5:1, tačiau ir čia amerikietis parodė įspūdingą sugrįžimą ir laimėjo itin ilgą seto tie-break'ą. JAV iki pergalės trūko vieno seto, tačiau puikų sezoną žaidžiantis B.Čoričius sužaidė užtikrinčiau ir laimėjo.

Jaunuolis Daviso taurėje jau spėjo patapti savo šalies herojimu. Dar 2016 metais jis lemiamame susitikime nugalėjo amerikietį J.Socką, o šį vasarį tą patį padarė ir su D.Shapovalovu dvikovoje prieš Kanadą.

Kroatijos varžove finale bus Prancūzijos rinktinė, kuri jau vakar užsitikrino nebepavejamą persvarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius