Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 20

JAV teniso jaunimo siautulys Melburne tęsiasi – eliminuotas D.Medvedevas

Jaunoji amerikiečių teniso karta toliau stebina savo pasirodymais atvirosiose Australijos teniso pirmenybėse ir vieną po kito eliminuoja geriausius pasaulio tenisininkus.
Daniilas Medvedevas ir Sebastianas Korda
Daniilas Medvedevas ir Sebastianas Korda / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį trečiojo etapo susitikime milžinišką sensaciją sukūrė Sebastianas Korda (ATP-31). 22-ejų tenisininkas 7:6(7), 6:3, 7:6(4) tėškė antausį vienam turnyro favoritų Daniilui Medvedevui (ATP-7).

JAV teniso talentui tai tik devintosios pagrindinės „Didžiojo kirčio“ varžybos karjeroje – antrą sykį jis pasiekė aštuntfinalio etapą.

Praėjus vos dienai po vienmečio Jensono Brooksby (ATP-39) staigmenos prieš Casperą Ruudą (ATP-3), dabar didžiojoje teniso scenoje sužibėjo ir S.Korda.

Prie šių amerikiečių galima pridėti ir savo žygius Melburne toliau tęsiančius 20-metį Beną Sheltoną (ATP-89), 25-erių Tommy Paulą (ATP-35) bei JJ Wolfą (ATP-67) su Michaelu Mmoh (ATP-107), kuriems yra 24-eri.

Čekiškų šaknų turintis S.Korda siekia žengti savo tėčio pėdomis, kuris tame pačiame centriniame Rod Laverio korte prieš 25 metus tapo čempionu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sebastianas Korda
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sebastianas Korda

Sezono startas amerikietį turėtų nuteikti labai pozityviai – prieš keletą savaičių Adelaidėje jis nugalėjo tokius tenisininkus kaip Andy Murray bei Jannikas Sinneris, o finale buvo per tašką nuo pergalės prieš Novaką Džokovičių.

Aštuntfinalyje jo lauks lenkas Hubertas Hurkačas (ATP-11).

Savo ruožtu D.Medvedevui, kuris pastaruosius du sezonus Melburne žaidė finaluose, šis pralaimėjimas atsilieps itin skaudžiai – buvusi pirmoji planetos raketė pirmą kartą nuo 2019 metų paliks geriausių ATP žaidėjų dešimtuką.

Rusijos tenisininkas per mažiau nei pusmetį nuo pirmos ATP reitingo pozicijos nukris į geriausiu atveju 12-tąją.

Jeigu į teniso elitą savo kelią dar tik skintis pradėjusiems amerikiečiams „Australian Open“ turnyras jau tapo sėkmingu, tai šalies rinktinės lyderiams tai vienas didelis nusivylimas.

Ketvirtadienį Melburną buvo priverstas palikti Tayloras Fritzas (ATP-9), o šiandien ir antroji šalies raketė Frances Tiafoe (ATP-17). Jis 3:6, 4:6, 6:3, 6:7(7) nusileido Karenui Chačanovui (ATP-20).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius