Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 26

Jie to laukė 19 metų: olimpinius čempionus perlipę australai – Daviso taurės finale

Beveik du dešimtmečius – tiek laiko Australijos sirgaliams teko laukti savo tenisininkų sugrįžimo į Daviso taurės finalą.
Alexas de Minauras
Alexas de Minauras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ilga serija nutrūko penktadienį Malagoje (Ispanija), kur pusfinalyje australai 2:1 palaužė olimpinius čempionus kroatus.

Pastarieji netgi pirmavo, nes Borna Čoričius (ATP-26) pirmajame vienetų mače 6:4, 6:3 įveikė Thanasį Kokkinakį (ATP-95).

VIDEO: Borna Ćorić v Thanasi Kokkinakis | Croatia v Australia | Davis Cup Final 8 SF Highlights

Ant bedugnės krašto atsidūrusius australus tada išgelbėjo Alexas de Minauras (ATP-24), 6:2, 6:2 įveikęs kroatų lyderį Mariną Čiličių (ATP-17) ir išlyginęs mačo rezultatą.

VIDEO: Álex de Miñaur v Marin Čilić | Croatia v Australia | Davis Cup Final 8 SF Highlights

Lemiamoje dvejetų akistatoje Maxas Purcellas ir Jordanas Thompsonas taip pat atsiliko, pralaimėję pirmąjį setą po tie-break‘o, bet galiausiai 6:7(3), 7:5, 6:4 vis tiek išplėšė pergalę prieš Nikolą Mektičių ir Matę Pavičių, pernai laimėjusius Tokijo olimpiadoje.

Pirmą sykį nuo 2003-ųjų į finalą patekusių australų varžovai paaiškės po Italijos ir Kanados mūšio pusfinalyje šeštadienį.

Australai Daviso taurę yra laimėję net 28 sykius ir pagal šį rezultatą atsilieka tik nuo amerikiečių (32). Tiesa, paskutinį sykį tai pavyko minėtais 2003 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius