Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 22

JTO vaikų ambasadoriumi tapęs Andy Murray į tenisininkų pastabas dėmesio nekreipia

Savaitės pradžioje apie dopingą vartojančius sportininkus užsiminęs Andy Murray sulaukė kelių atletų priekaištų. Tačiau antrajai pasaulio raketei jie nė motais, o pats britas teigia, kad kovos iki tol, kol tenisas bus „švarus“.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Andy Murray

Antrą vietą ATP reitinge užimantis geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas, pasakęs, kad, jo nuomone, kai kurie tenisininkai vartoja dopingą, sulaukė kelių sportininkų bei jų trenerių priešiškos reakcijos. Tarkim, Novako Džokovičiaus treneris Borisas Beckeris A.Murray netgi apkaltino etiketo nesilaikymu.

Nors 28-erių škotas penktadienį atskleidė, kad juodi debesys virš jo ir B.Beckerio išsisklaidė, A.Murray savo nuomonės laikėsi toliau.

„Manau, kad mūsų sportas po visų šių skandalų tapo šiek tiek nepatikimas, – teigė A.Murray. – Todėl išlaikyti jį „švarų“ yra mūsų pareiga. Vargu ar kada jis bus toks, tačiau aš kovosiu iki galo, kol jis taps kiek įmanoma sąžiningas.“

Visai neseniai tapęs UNICEF vaikų ambasadoriumi A.Murray rugsėjo 21 dieną Glazge ketina surengti „Andy Murray Live“ pasirodymą, kuriuo bus siekiama surinkti kuo daugiau pinigų vietos vaikams bei jų ateičiai finansuoti.

„Labai daug tenisininkų stengiasi padėti žmonėms, – aiškino geriausias Didžiosios Britanijos tenisininkas. – Tai bus mano, kaip JTO vaikų ambasadoriaus, pradžia.“

Renginyje A.Murray parodomąjį mačą žais su praeitą savaitę Monte Karlo „Rolex Masters“ turnyro finale žaidusiu Gaeliu Monfilsu. Kiek vėliau vyksiančioje dvejetų dvikovoje škotas, antrinamas brolio Jamie, raketes surems su tuo pačiu prancūzu bei karjerą baigusiu ir keturis kartus Vimbldono pusfinalyje žaidusiu Timu Henmanu.

10 tūkst. talpinančioje arenoje bilietai mažiausiai kainuos 25 svarus sterlingų, todėl manoma, kad škotai turėtų užpildyti tribūnas, ypač dėl to, kad šioje Jungtinės Karalystės teritorijoje žmonės neturi progos išvysti žaidžiant profesionalius tenisininkus.

„Mano nuomone, tai visada buvo pagrindinė Didžiosios Britanijos teniso problema – dažnais atvejais jis yra tiesiog per brangus,“ – pasakojo A.Murray, 2013 m. tapęs Vimbldono čempionu.

„Šalyje yra nemažai aukšto lygio varžybų, pavyzdžiui, „Aegon Championships“ arba Vimbldonas, bet bilietai į jas yra brangūs, nes turnyre dalyvauja pajėgiausi pasaulio tenisininkai. Tikiuosi, kad šį renginį padarius prieinamesnį susirinks daugiau britų šeimų.“

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Milošą Raoničių
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray prieš Milošą Raoničių

A.Murray šis sezonas yra gana intensyvus, ypač po to, kai prieš du mėnesius su žmona Kim Sears sulaukė šeimos pagausėjimo. Antroji pasaulio raketė pripažino, kad stengiasi koreguoti turnyrų tvarkaraštį, kad galėtų daugiau laiko praleisti su dukrele Sophia.

Prieš siekį iškovoti antrą Vimbldono titulą ir Rio de Žaneire apginti aukso medalį A.Murray „Roland Garros“ parke bandys pirmą kartą triumfuoti Atvirajame Prancūzijos čempionate, kuris prasidės gegužės 22 dieną ir truks dvi savaites. 28-erių škotas turės ką veikti ir Madride, kur pernai tapo „Masters“ turnyro čempionu.

„Jaučiuosi gerai. Monte Karle žaidžiau tikrai neblogai, – teigė A.Murray, Monako pusfinalyje nusileidęs Rafaeliui Nadaliui. – Pastarieji sezonai ant grunto man buvo patys geriausi karjeroje. Žinoma, dar turiu kur tobulėti, tačiau Monte Karlas buvo labai geras startas.“

„Prieš Atvirąjį Prancūzijos čempionatą dalyvausiu dar keliuose turnyruose, kuriuose tikiuosi gerų rezultatų. Esu geros formos. Jaučiuosi sveikas ir šviežias. Laukiu kitų turnyrų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius