Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 30

Justina Mikulskytė ruošiasi debiutui jaunių Vimbldono vienetų turnyre

Aštuoniolikmetė Šiaulių teniso mokyklos auklėtinė Justina Mikulskyte (ITF 90) kartu su trenere Rita Romencoviene Londone ruošiasi šį vakarą vyksiančiam debiutui turbūt garsiausio pasaulyje teniso turnyro – Vimbldono – jaunių vienetų turnyre.
Justina Mikulskytė
Justina Mikulskytė / Organizatorių nuotr.

Tokią teisę J. Mikulskytė iškovojo kvalifikacinėse varžybose įveikusi dvi varžoves – italė Silvia Chinellato (ITF 158) nugalėta 6:4 6:2, o australė Lizette Cabrera (ITF 103) – 6:3 6:0. Pirmame pagrindinio turnyro rate Lietuvos tenisininkė išbandys jėgas su šešiolikmete meksikiete Renata Zurazua, užimančia 27-ą vietą pasauliniame aštuoniolikmečių tenisininkių reitinge. 

Trenerė R. Romencovienė teigė, kad pirmo rato varžovė – neblogai pažįstama. „Esame matę meksikietę žaidžiant. Ji – ypač vikri, puikiu kojų darbu pasižyminti žaidėja. Traukia ir grąžina atgal beveik visus kamuoliukus. Tikėtis iš jos dovanų nerealu – Justinai teks viską daryti pačiai.“

– Trenere, kvalifikacija, sprendžiant pagal rezultatus, nebuvo ypač sunki?

– Ne, nebuvo. Gal todėl, kad varžoves žinojome pakankamai neblogai, Justina buvo žaidusi su tomis merginomis vienetus arba kartu su jomis dvejetus. O kai žinai, kas tavęs laukia kitoje tinklo pusėje, visuomet lengviau. 

– Pernai Justina suklupo Vimbldono kvalifikacijoje. Šiemet jau patekote į pagrindą. Ko tikitės iš turnyro

– Nežiūrime taip toli į priekį. Dabar esame susitelkę į artimiausią mačą ir laukiame jo. Tiesa, šiandien, atrodo, galime ir nesulaukti. Justinos ir meksikietės susitikimas – paskutinis šios dienos tvarkaraštyje. Todėl yra tikimybė, kad jis bus nukeltas į rytdieną. Juolab ir oras čia, kaip visada, labai permainingas.

– Kokie Justinos planai po Vimbldono?

– Panašu, kad tai paskutinis jos jaunių teniso turnyras. Bent jau individualus, nes sužaisti Europos jaunių čempionate už Lietuvos rinktinę Justina dar planuoja. Laukia perėjimas į suaugusiųjų tenisą. Kokiuose turnyruose Justina žais artimiausiu metu, pasakyti dar negaliu. Tai lems finansinės galimybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius