-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 16

Sunkiai įsivažiavęs Andy Murray žengė į antrą „Australian Open“ turnyro etapą

Pirmoji pasaulio raketė Andy Murray savo kampaniją „Australian Open“ čempionate pradėjo kiek sunkiau, nei galbūt pats tikėjosi. 29-erių metų Didžiosios Britanijos tenisininkas, Melburne siekiantis pirmo čempiono titulo, pirmadienio rytą 7:5, 7:6 (7:5), 6:2 patiesė ukrainietį Ilja Marčenko (ATP-95).
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo pirmas A.Murray mačas „Didžiojo kirčio“ turnyre būnant pirmąja pasaulio rakete.

A.Murray, kuris per pirmus du setus triskart pralaimėjo savo padavimus, I.Marčenko nugalėjo antrą kartą iš tiek pat galimų ir antrąsyk tai padarė „Australian Open“ čempionate.

Paskutinį kartą pirmame „Didžiojo kirčio“ turnyro etape geriausias pasaulio tenisininkas krito dar 2008 metais, kai „Australian Open“ čempionato starte nusileido prancūzui Jo-Wilfriedui Tsonga.

Į antrą etapą patekęs A.Murray pelnė 50 tūkst. dolerių ir 45 reitingo taškus, o dėl vietos šešioliktfinalyje susikaus su jaunuoju rusu Andrejumi Rublevu, kuris čempionato starte palaužė Yen-Hsun Lu.

29-erių britas tikisi pirmą kartą tapti „Australian Open“ čempionu, nors turnyro finale žaidė jau penkis kartus. Jei ir šįmet pralaimėtų finale, A.Murray taptų pirmuoju tenisininku „Atvirojoje eroje“, pralaimėjusiu šešis to paties „Didžiojo kirčio“ turnyro finalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius