Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 19

Karti pergalė: N.Džokovičius vėl jautė skausmus ir išprašinėjo neblaivų žiūrovą

Favoritų iškritimais pažymėtoje ketvirtojoje „Australian Open“ dienoje Novakas Džokovičius (ATP-5) prie eliminuotų tenisininkų sąrašo neprisijungė, tačiau serbo fizinės problemos ir toliau turėtų kelti didelį nerimą jo ištikimiausiems aistruoliams.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Serbijos teniso titanas trečią atvirųjų Australijos teniso pirmenybių ratą pasiekė po 4 setų kovos prieš prancūzą Enzo Couacaud (ATP-191), triumfuodamas rezultatu 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:0.

Šiame susitikime medikų pagalbos prireikė abiem tenisininkams.

Iš pradžių jau pačioje pirmojo seto pradžioje savo čiurną susižeidė Prancūzijos tenisininkas. Transliacijos režisieriai netgi užfiksavo akimirką, kuomet E.Couacaud komanda jam siūlė nerizikuoti ir pasitraukti iš dvikovos, tačiau kovingasis tenisininkas nusprendė kautis toliau.

Antrajame sete su fizinėmis problemomis susidūrė ir Nolė, o didelių problemų jam sukėlė kairioji koja, tiksliau – šlaunies sritis, kuri buvo apibintuota.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė nusprendė pasinaudoti medicinine pertraukėle už korto ribų. Jam sugrįžus žaidimas aikštelėje buvo apylygis, o drąsiai kovęsis E.Couacaud už tai buvo apdovanotas – jis pratęsime panaikino deficitą 0:3 ir laimėjo 7:5.

Visgi likusios dvi žaidimo partijos priklausė 21-o „Didžiojo kirčio“ titulo savininkui, kuris per jas pralaimėjo viso labo du geimus ir iškovojo bilietą į kitą etapą.

Susitikimo pabaigoje N.Džokovičius kovojo jau ne su oponentu, o įsismarkavusiu žiūrovu, kuris, pasak tenisininko, buvo neblaivus.

„Ar galime tą vyruką išvyti? Jis taip elgiasi visą vakarą. Ar tu juokauji? Puikiai žinai, kas iš tribūnų taip daro. Jis stipriai apgirtęs ir nuo pirmojo taško bando išprovokuoti. Jis neatvyko čia žiūrėti teniso, o tik išvesti mane iš kantrybės. Tu girdėjai jį bent 10 kartų, o aš jau 50. Kodėl neišvarai jo iš stadiono“, – įsiutęs į bokštelio arbitrą kreipėsi serbas.

Galiausiai Novako prašymas buvo patenkintas ir ramybę drumstęs aistruolis buvo pašalintas iš arenos.

Jubiliejinio dešimtojo titulo Melburne siekiantis tenisininkas šiame sezone kol kas žygiuoja be pralaimėjimų (7:0).

Kitame etape serbo lauks geras jo bičiulis Grigoras Dimitrovas (ATP-28). Bulgaras net 6:3, 6:2, 6:0 nepasigailėjo kito serbo Laslo Djeres (ATP-68).

Tarpusavio akistatose ATP ture Nolė pirmauja net 9:1, tačiau daug klaustukų kyla dėl turnyro favorito traumos, o tai po pergalės pripažino ir pats tenisininkas.

„Kalbant atvirai, viskas atrodo tikrai negerai. Žiūriu į situaciją diena iš dienos, praėjusiame mače skausmai buvo mažesni. Tai viskas, ką galiu pasakyti. Dabar viskas Dievo ir mano fizioterapeuto rankose. Tikiuosi, kad spėsiu atsigauti iki kito mačo“, – „Eurosport“ kanalui guodėsi jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius