Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 03

Kelių nesėkmingų geimų pasmerktas Ričardas Berankis krito finale

Ričardui Berankiui užteko kelių prastai sužaistų padavimų serijų, kad iš pirmosios turnyro raketės sulauktų skaudžios pamokos. Geriausio Lietuvos tenisininko žygis Šventojoje žemėje baigėsi skaudžia nesėkme finale. 86-ą vietą ATP reitinge užimantis lietuvis Rananos „Challenger“ lemiamame etape 4:6, 4:6 krito prieš galingais smūgiais finale besisvaidžiusį Rusijos tenisininką Jevgenijų Donskojų.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Organizatorių nuotrauka

25-erių lietuvis iš Izraelio išsiveš 65 ATP reitingo taškus ir 10,6 tūkst. JAV dolerių. Rananos turnyro čempionu tapusiam J.Donskojui atiteko 110 taškų ir 18 tūst. dolerių čekis.

Tik Rananos „Challenger“ finale nesėkmę patyręs R.Berankis ženkliai padidino viltis patekti į išsvajotąsias Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Pirmajai Lietuvos raketei dabar iki birželio mėnesio reikia surinkti maždaug 90 taškų ir vieta Brazilijoje de facto bus garantuota.

Abiem tenisininkam tai buvo pirmasis finalas šiemet.

Pirmąjį setą R.Berankis pradėjo užtikrintai, tačiau jau septintame geime įsivėlė į klaidų liūną. Padaręs vieną dvigubą klaidą ir tris netikslius „forehand’us“ šovęs lietuvis „sausai“ pralaimėjo savo padavimus, o Lietuvos tenisininko neganda pasinaudojęs rusas pasiglemžė setą.

Antrojo seto trečiame geime darkart klaidų privėlęs lietuvis susidūrė su keturiais J.Donskojaus „break point’ais“, o paskutiniuoju iš jų sėkmingai pasinaudojęs 82-ą vietą ATP reitinge užimantis tenisininkas išsiveržė į priekį 3:1. Sėkmingai persvarą galingais kirčiais išsaugojęs rusas galiausiai iškovojo Rananos „Challenger“ titulą.

Kova truko vos valandą ir šešias minutes.

J.Donskojui tai buvo aštuntas „Challenger“ serijos titulas karjeroje.

Tenisininkai raketes sekmadienį surėmė penktą kartą. Abi pergales prieš lietuvį J.Donskojus išplėšė pastarosiose dviejose akistatose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius