Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 04

Ketvirtoji Vimbldono diena: R.Berankis, sugrįžtantis Andy Murray ir iššūkis Rafai

Ketvirtoji Vimbldono diena ypatinga ne tik Serenos Williams, Rogerio Federerio, Andy Murray ar Rafaelio Nadalio mačais, bet ir lietuvio Ričardo Berankio dvikova su labai pajėgiu oponentu.
Vimbldonas
Vimbldonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visas lietuvių dėmesys – į 17-ą aikštelę

Ričardas Berankis (ATP-77) prieš Jo-Wilfriedą Tsongą (ATP-72). Vienas iš nedaugelio susitikimų, kuomet lietuvį egzaminuos buvęs pirmojo ATP dešimtuko tenisininkas.

Ši dvikova bus trečioji 17-oje aikštelėje (prieš tai – du WTA susitikimai), o turnyro organizatoriai planuoja, jog mačas Lietuvos laiku turėtų prasidėti apie 16:00 val.

Nors šiame sezone R.Berankis ATP ture ir „Didžiojo kirčio“ turnyruose yra iškovojęs tik keturias pergales, tačiau beveik visos jos – kvapą gniaužiančios. Metų pradžioje nukautas Davidas Goffinas (ATP-23), tuomet Dubajuje – Daniilas Medvedevas (ATP-13) ir Denisas Kudla (ATP-111), o antradienį Vimbldone – Denisas Šapovalovas (ATP-27).

Panašu, kad lietuvis žino kaip surasti savo geriausią žaidimą kaunantis prieš aukščiausio lygio oponentus. J.W.Tsonga – patyręs vilkas, savo CV turintis tikrai įspūdingų pasiekimų.

Tačiau Ričardas neturi ko prarasti, o žinodamas, kad už savo nugaros turi visą kariauną Lietuvos aistruolių, tenisininkas bandys parblokšti dar vieną teniso titaną.

Serenos kelyje – dar viena debiutantė

24-ojo „Didžiojo kirčio“ trofėjaus siekianti Serena Williams (WTA-10) į antrąją Vimbldono savaitę gali patekti visus susitikimus sužaisdama prieš Vimbldono debiutantes, esančias antrame WTA šimtuke.

Pirmame varžybų rate amerikietė susitvarkė su Giulia Gatto-Monticone (WTA-161), šiandien tenisininkės lauks 18-metė slovėnė Kaja Juvak (WTA-133), o trečiajame etape laukia potencialus susitikimas su ruse Varvara Flink (WTA-141).

Tačiau visas legendinės JAV atstovės kelias tikrai nebus rožėmis klotas – jau ketvirtajame Vimbldono etape Serenos greičiausiai lauks titulą ginanti Angelique Kerber.

  ​

Po operacijos sugrįžęs Andy Murray – sveikesnis už savo partnerį?

Taip, Andy Murray žaidžia su metaliniu klubu. Tačiau jau pirmame savo sugrįžimo turnyre škotas pademonstravo, jog nejaučia jokių traumos ir operacijos padarinių.

Agresyvus, motyvuotas, kovojantis dėl kiekvieno kamuoliuko – tas pats Andy Murray, kuris dar prieš keletą metų buvo stipriausias pasaulyje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andy Murray ir Pierras Hugo-Herbertas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andy Murray ir Pierras Hugo-Herbertas

Tačiau dvejetų turnyro išvakarėse pasirodė žinios, jog škoto porininkas – prancūzas Pieras-Hugo Herbertas, yra pasitempęs keturgalvį šlaunies raumenį.

Visgi buvusi pirmoji dvejetų raketė teigia, kad yra pasiruošęs žaisti. Prancūzo ir škoto duetas pirmajame etape rungsis prieš rumuną Marius Copilą ir prancūzą Ugo Humbertą.

Rafaelis Nadalis egzaminuos nenuspėjamą australą

Centrinė dienos dvikova. Nors Nickas Kyrgiosas (ATP-43) pastaraisiais mėnesiais daugiau įsivelia į konfliktus su arbitrais ir aistruoliais nei žaidžia tenisą, niekas neabejoja, jog australas yra sukurtas didžiausio ažiotažo dvikovoms.

Tenisininkas būdamas vos 19-os Vimbldone skėlė antausį Rafaeliui Nadaliui. Nuo to laiko Rafa varžovo pranašumą turėjo pripažinti dar dukart – 2017 metais Sinsinatyje ir šiemet Akapulke.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas ir Rafaelis Nadalis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas ir Rafaelis Nadalis

Nickas žino kaip nugalėti pasaulio geriausius, o tą geriausiai iliustruoja pergalės ne tik prieš Rafą, bet ir Rogerį Federerį ar Novaką Džokovičių.

Australas mėgsta dėmesį, o centriniame Vimbldono korte jo sulauks daugiau nei bet kur kitur. Laukia fantastiška dvikova.

Įdomiausi ketvirtadienio susitikimai:

  • Steve'as Johnsonas – Alexas De Minauras
  • Ričardas Berankis – Jo-Wilfriedas Tsonga
  • Fabio Fogninis – Martonas Fucsovics
  • Rafaelis Nadalis – Nickas Kyrgiosas
  • Kristina Mladenovič – Petra Kvitova
  • Kaia Kanepi – Belinda Benčič
  • Andy Murray/Pierras-Hugo Herbertas – Marius Copilas/Ugo Humbertas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius