Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 09

Kitokia tėvo diena: buvęs talentas prabilo apie tėvo smurtą ir vagystę

Guillermo Perezas Roldanas buvo laikomas vienu talentingiausių teniso žaidėjų prieš kelis dešimtmečius. Dabar, būdamas jau 50-ies, argentinietis prakalbo apie tėvo, kuris jį treniravo, fizinį ir psichologinį terorą.
Guillermo Perezas Roldanas jaunystėje ir dabar.
Guillermo Perezas Roldanas jaunystėje ir dabar.

Būdamas 17-os metų G.Perezas Roldanas laimėjo „French Open“ jaunimo turnyrą, o po metų, būdamas 18-os, tai padarė antrą kartą.

Būdamas 19-os jis jau pasiekė vyrų „Grand Slam“ turnyro ketvirtfinalį, kur Andre Agassi barjeras tapo per aukštas. Tų metų pabaigoje G.Perezas Roldanas jau buvo tryliktas žaidėjas pasaulio teniso reitinge.

Tačiau kita gyvenimo pusė buvo tamsi ir liūdna. Vieną talentingiausių pasaulio tenisininkų kankino jo tėvo ir trenerio Raulio Perezo Roldano priespauda.

„Mano tėvas turėjo viziją, mokė neįtikėtinos technikos ir tikrai buvo puikus treneris. Bet jis buvo prastas tėvas.

Deja, aš buvau jo sūnus“, – sakė G.Perezas Roldanas.

Jis papasakojo, kaip žiauriai tėvas jį engdavo fiziškai ir psichologiškai.

„Po pralaimėjimo jis paimdavo mane už rankos ir smogdavo man per veidą. Jis nardino mano galvą po vandeniu vonioje, rišdavo prie lovos ir mušdavo savo diržu, nes aš neteisingai judėjau aikštėje“, – „LaNacion“ laikraščiui pasakojo argentinietis.

Jis nutraukė santykius su tėvu kaip treneriu jau per antruosius metus profesionalų tenise.

„Man tada buvo 18 ar 19 metų. Po laimėto turnyro mes skridome lėktuvu, kai aš pasakiau tėvui: „Žiūrėk, nuo kito sezono aš keliausiu vienas. Taškas“, – pasakojo G.Perezas Roldanas.

Jis teigė, kad ir karjera 1993 metais baigėsi iš esmės dėl tėvo.

Po turnyro Ženevoje jis buvo traukinių stotyje, kai išvydo, jog tėvas susipešė su dviem nepažįstamais vyrais.

G.Perezas Roldanas įsitraukė į konfliktą, buvo sužeistas. Jam buvo atliktos kelios operacijos, jis iki šiol sunkiai valdo ranką.

Dar vienas šokas laukė netrukus, kai jam prireikė pinigų. Jų turėjo būti pakankamai, nes skaičiuojama, kad per karjerą G.Perezas Roldanas uždirbo 1,6 mln. dolerių premijų.

„Aš paskambinau į savo banką, kad išsiimčiau šiek tiek pinigų savo atostogų kelionei. Bet pinigų nebebuvo. Aš likau vargšas jau po trijų mėnesių po karjeros pabaigos“, – prisiminė tenisininkas.

Jis sužinojo, kad visus uždirbtus pinigus pasiglemžė jo motina ir tėvas. Jaunuoliui tada teko skolintis pinigų iš močiutės, kad pragyventų.

Dabar G.Perezas Roldanas jau pats yra trijų vaikų tėvas, gyvena Čilėje, kur vadovauja teniso akademijai. Su tėvu jis nebebendrauja.

„Liūdna dėl to. Aš praradau tėvą, – pripažino dabar 50-ies metų argentinietis. – Tikiuosi, kad kažkada suartėsime. Galų gale jis yra mano tėvas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius