-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 23

Koronavirusu užsikrėtė ir Novakas Džokovičius su žmona: „Labai atsiprašau“

Daug kritikos pastarosiomis dienomis sulaukęs Novakas Džokovičius antradienio popietę sužinojo COVID-19 testų rezultatus. Po jų paaiškėjo, kad koronavirusu užsikrėtė ir jis, ir pirmosios pasaulio raketės žmona Jelena.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

„Adria Tour“ turnyrų seriją suorganizavęs serbas iš pradžių dalyvavo turnyre Belgrade, o praėjusią savaitę varžėsi ir antrajame turnyre Zadare.

Būtent šiame Kroatijos mieste vykusiose varžybose ir išplito koronavirusas – iš pradžių jis nustatytas tenisininkams Grigorui Dimitrovui ir Borna Čoričiui, vėliau keliems treneriams, o pirmadienį – ir praėjusią savaitę prieš Ričardą Berankį žaidusiam serbui Viktorui Troickiui.

Oficialiame pranešime, kuriuo patvirtinti N.Džokovičiaus ir jo šeimos narių COVID-19 testų rezultatai, teigiama, kad serbas nejaučia jokių simptomų.

„Kai tik atvykome į Belgradą, nuvykome išsitirti. Mano rezultatas buvo teigiamas, mano žmonos Jelenos taip pat, o vaikų – neigiami“, – pranešime sakė N.Džokovičius.

Pastarosiomis dienomis daug kritikos ne tik iš sirgalių, bet ir iš kitų tenisininkų už neatsakingus veiksmus sulaukęs serbas pranešime atsiprašė bei vylėsi, kad nė vienas iš virusu užsikrėtusių asmenų rimtų pasekmių nepatirs.

„Viskas, ką darėme per paskutinį mėnesį, buvo daroma iš širdies ir su nuoširdžiais ketinimais. Mūsų turnyras turėjo suvienyti ir siųsti solidarumo žinutę visam mūsų regionui, – kalbėjo N.Džokovičius. – Tai buvo filantropinė idėja, skirta surinkti pinigų žmonėms, kuriems jų reikia. Man buvo labai malonu matyti, kaip šiltai visi sureagavo į mano idėją.

„Scanpix“ nuotr./Tenisininkai „Adria Tour“ turnyre
„Scanpix“ nuotr./Tenisininkai „Adria Tour“ turnyre

Organizavome turnyrą tuo metu, kai viruso grėsmė jau buvo susilpnėjusi. Tikėjomės, kad sąlygos rengti turnyrą jau buvo geros.

Vis dėlto virusas vis dar egzistuoja, o tai yra nauja realybė, su kuria turime susitaikyti. Tikiuosi, kad per laiką situacija pagerės ir vėl galėsime gyventi įprastą gyvenimą.

Labai atsiprašau visų, kurie užsikrėtė koronavirusu, bet tikiuosi, kad tai nesukels padarinių jų sveikatai.

Artimiausias 14 dienų laikysiuosi saviizoliacijos, o testą pakartosiu po penkių dienų.“

Iš viso draugiškuose „Adria Tour“ turnyruose N.Džokovičius sužaidė šešis mačus, kuriuose iškovojo penkias pergales. Du mačus jis žaidė prieš taip pat COVID-19 užsikrėtusius tenisininkus – birželio 13-ąją serbas nugalėjo V.Troickį, o birželio 20-ąją įveikę B.Čoričių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius