Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 18

Korupcijos skandalas smogė tenisui – įtariami 16-a elitinių žaidėjų

Prestižinei sporto šakai tenisui prieš pat „Australian Open“ turnyro pradžią suduotas šokiruojantis ir skaudus smūgis. BBC praneša, kad elitiniai šios sporto šakos atstovai įtariami rezultatu klastojimu. Skelbiama, kad sutarti mačai buvo žaidžiami netgi teniso lopšiu vadinamame Vimbldone.
„Australian Open“ turnyras Melburne
„Australian Open“ turnyras Melburne / „Scanpix“ nuotr.

Įtariami 16-a tenisininkų, kurie buvo arba vis dar yra tarp 50-ies geriausių pasaulyje. Jie įtariami korupcija ir lažybomis. Kaip praneša BBC nė vienas iš šių žaidėjų nesulaukė oficialių kaltinimų. 

Tačiau taip pat pranešama, kad 8-i žaidėjai iš šio skandalingo sąrašo dalyvauja šių metų „Australian Open“ turnyre. Tenisininkų pavardės neatskleidžiamos. 

Pranešama, kad nutekintuose žiniasklaidai dokumentuose užfiksuoti pastarųjų dešimties metų įtartini mačai.

Pateikiama net 26-ių tūkstančių mačų analizė. Prie jų tyrimo prisidėjo lažybų ekspertai, teniso teisėjai ir žaidėjai. 

  • Tarp 16-os tenisininkų grupės, kurie įtariami rezultatu klastojimu yra vienetų ir dvejetų „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionų. Jiems buvo įsakoma pralaimėti mačus, kai statymai prieš juos pasiekdavo didžiausius koeficientus.
  • Vienas Top 50 žaidėjas dalyvauja šių metų „Australian Open“ turnyre ir yra įtariamas rezultato klastojimu pirmame mačo sete. 
  • Žaidėjai buvo atakuojami viešbučiuose. Korumpuotos grupuotės žaidėjams už suklastotą mačo rezultatą elitiniuose turnyruose siūlė 50 tūkstančių dolerių ir daugiau.  

2008-aisiais metais įkurta Teniso sąžiningumo organizacija praneša, kad buvo nustatyti trys didžiausi statymų sindikatai Rusijoje, Šiaurės Italijoje ir Sicilijoje. Trys iš daugybės suklastotų mačų vyko Vimbldone.

Organizacija tirianti nusikalstamą veiklą tenise buvo įkurta po 2007-aisiais metais įvykusio skandalo, kai mačo rezultato klastojimu buvo įtariami vienas garsiausių pasaulio Rusijos tenisininkų Nikolajus Davydenko ir Martinas Vassallo Arguello.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius