Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 02

Kosminė pergalių serija galiausiai nutrūko – geriausia pasaulio žaidėja palieka Vimbldoną

Neįveikiamų nėra – pastaraisiais mėnesiais vien pergales skynusi geriausia pasaulio tenisininkė Iga Swiatek (WTA-1) suklupo jau trečiajame Vimbldono etape, kuriame buvo nutraukta ir neįtikėtina lenkės iškovotų pergalių iš eilės serija.
Iga Swiatek
Iga Swiatek

Jaunoji Lenkijos teniso žvaigždutė 4:6, 2:6 nesurado priešnuodžių prieš prancūzę Alize Cornet (WTA-37).

32-erių tenisininkė nutraukė net 37 varžovės iš eilės laimėtų susitikimų seriją, kuri prasidėjo dar šių metų vasarį. Per šį ilgesnį nei keturių mėnesių laikotarpį I.Swiatek laimėjo turnyrus Dohoje, Indian Velse, Majamyje, Štutgarte, Romoje, iškovojo antrą „Didžiojo kirčio“ titulą Paryžiuje bei taip pat pridėjo dvi pergales „Billie Jean King Cup“ taurėje.

Pergalė šiandien lenkę būtų pakėlusi į antrą poziciją ilgiausių nepralaimėtų mačų serijų sąraše. Pirmosios pasaulio raketės rezultatas išlieka geriausiu šiame amžiuje, tačiau visų laikų rekordas priklauso legendinei Steffi Graff – net 66 laimėjimai paeiliui.

A.Cornet, kuri ketvirtą Vimbldono etapą pasiekia antrą kartą karjeroje, puikiai pasirodyti ant didžiosios teniso scenos nėra naujiena. Lygiai prieš aštuonerius metus būtent šiame turnyre taip pat trečiajame rate ji sugebėjo patiesti tuometinę pirmą raketę Sereną Williams.

Dėl vietos ketvirtfinalyje prancūze susikaus su Australijos tenisininke Alja Tomljanovič (WTA-44). Pastaroji taip pat kiek netikėtai 2:6, 6:4, 6:3 palaužė čekę Barborą Krejčikovą (WTA-14).

Šeštadienį staigmenų buvo užfiksuota ir daugiau. Turnyrą yra priversta palikti ir kita „Roland Garros“ finalininkė Coco Gauff (WTA-12). Dviejų amerikiečių akistatoje jaunuolė 7:6(4), 2:6, 1:6 neatsilaikė prieš Amandą Anisimovą (WTA-25).

Iš Vimbldono buvo eliminuota ir Jessica Pegula (WTA-9), o tai reiškia, kad vienintelė viršutinėje lentelės dalyje išlikusia tenisininke dabar yra tik Paula Badosa (WTA-4). Apatinėje dalyje iš Top 10 išliko tik Ons Jabeur (WTA-2).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius