Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 10

Kovingumo pavyzdys: kroatas Vimbldono finale varžėsi nepaisant lūžusio riešo

Nors reitingo taškai šiais metais iš Vimbldono yra atimti, Kroatijos dvejetų žaidimo ekspertas Mate Pavičius dar kartą parodė, kokią svarbią šis istorinis turnyras turi kiekvienam tenisininkui.
Mate Pavičius
Mate Pavičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Akylesni teniso žiūrovai žiūrėdami Vimbldono vyrų dvejetų turnyro finalą galėjo pastebėti, kad kroatas Mate Pavičius visą susitikimą žaidė su viena ranka.

Pasirodo, pusfinalyje riešą susižeidęs 29-erių tenisininkas patyrė dešinės rankos riešo lūžį, tačiau ir tai nesustabdė jo kautis dėl trofėjaus šeštadienio finale, kuris tapo tikra drama.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikola Mektičius ir Mate Pavičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikola Mektičius ir Mate Pavičius

Kroatijos teniso atstovui iš dalies „pasisekė“, kad sužeistoji ranka buvo ne jo stiprioji kairė, su kuria jis atlieka padavimus bei forehand'us. Tai ir dvejetų žaidimo specifika jam leido finale absoliučiai nenaudoti dviejų rankų backhand'o, o dešinioji ranka buvo įdarbinta tik vieninteliais atvejais – pasimetant kamuoliuką į viršų paduodant.

Nuolat oponentų atakuotas M.Pavičius nesutriko ir demonstravo aukštą žaidimo lygį, tačiau galiausiai jo ir tautiečio Nikola Mektičiaus pora 6:7(5), 7:6(3), 6:4, 4:6, 6:7(2) turėjo pripažinti australų Matthew Ebdeno ir Maxo Purcello pranašumą.

Tokijo olimpinių žaidynių ir praėjusių metų Vimbldono čempionai iš Kroatijos penktajame sete pirmavo 4:2 ir buvo arčiau titulo, tačiau galiausiai palūžo po nuostabių oponentų priėmimų.

Australijos tenisininkai, kurie metų pradžioje suklupo „Australian Open“ dvejetų turnyro finale, Londone per pastarąsias dvi savaites kūrė tikrus stebuklus.

34-erių M.Ebdenas ir 24-erių M.Purcellas sužaidė šešis mačus, iš kurių penkis laimėjo per penkių setų trilerius, dviejuose iš jų prireikė lemiamų 10 taškų tie-break'ų. Tris match point'us jie išsaugojo pirmajame rate, net penkis – pusfinalyje prieš geriausią pasaulio porą Rajeevą Ramą ir Joe Salisbury.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nuo kairės – Matthew Ebdenas, Maxas Purcellas, Nikola Mektičius ir Mate Pavičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nuo kairės – Matthew Ebdenas, Maxas Purcellas, Nikola Mektičius ir Mate Pavičius

Kroatijos tenisininkų duetas siekė tapti pirmuoju nuo Nenado Zimonjičiaus ir Danielio Nestoro pasiekimo 2008-2009 metais, kai jiems pavyko apginti Vimbldono čempionų titulą dvejetuose.

M.Pavičius savo sąskaitoje dvejetuose (tiek vyrų, tiek ir mišrių porų) turi penkis „Didžiojo kirčio“ titulus, N.Mektičius, kaip ir dabar M.Ebdenas – du, o M.Purcellui tai buvo pirmasis toks trofėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius