Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 17

Laurynas Grigelis neišlaikė persvaros ir pralaimėjo ketvirtfinalyje

Vėlų ketvirtadienio vakarą Italijos Padujos miestelyje jau net paukščiai buvo bebaigę suokti melodingas lopšines, o Laurynas Grigelis (ATP-349) tik pradėjo pliekti kamuoliuką su Marcelu Zimmermanu (ATP-343). Kone reitingo kaimynai žibintų šviesoje siekė išsiaiškinti, kuriam vieta „Futures“ turnyro pusfinalyje. Prireikė dviejų valandų.
Laurynas Grigelis
Laurynas Grigelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lemiamu pirmame sete tapo šeštasis geimas, kai 26 metų Vokietijos tenisininkas padarė tris dvigubas klaidas paduodamas. Tokią varžovo dovaną 19 metų L.Grigelis priėmė. Vėliau užtikrintai atliko savo padavimų seriją ir per pusvalandį laimėjo pirmą setą 6:3.

Ketvirtas pagal skirstymą turnyre Vokietijos tenisininkas pasiprašė medikų pagalbos.

Antro seto pradžioje L.Grigelis dar kartą laimėjo M.Zimmermano padavimą ir pirmavo 3:1, 4:3. Svarbi pergalė atrodė jau arti ir tą pačią akimirką ji nutolo. Vokietijos tenisininkas du kartus laimėjo lietuvaičio padavimus, tris geimus iš eilės ir setą 6:4.

Trečiame sete abu dalyviai turėjo ilgai laukti galimybės laimėti varžovo padavimą. Ji atsirado aštuntame geime, kai 4:3 pirmavo M.Zimmermanas.

Vokietijos tenisininkas L.Grigelio stiprius smūgius kelis kartus atmušė taip aukštai, kad kamuoliukas turėjo susilyginti su korte esančių žibintų viršūnėmis, nes ant grunto nusileisdavo tik po poros sekundžių. Po tokių epizodų du iš trijų L.Grigelio smūgių (smash‘ų) skriejo į užribį. Taip M.Zimmermanas laimėjo varžovo padavimą. Rezultatas tapo 5:3. Pats paduodamas vokietis neklydo ir lemiamą setą laimėjo 6:3.

Už patekimą į ketvirtfinalį L.Grigelis užsidirbo 3 ATP reitingo taškus. Po šio turnyro mūsų šalies tenisininkas pradės pasiruošimą žaidimui ant kietos dangos. L.Grigelis išvyksta į Jungtines Amerikos Valstijas, kur dalyvaus stambesniuose turnyruose ir susidurs su dar didesniais iššūkiais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius