Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 15

Labdaringame mače Melburne suspindo pasaulio teniso žvaigždės

Trečiadienio pavakarę Melburne įsikūrusioje Rod Laverio arenoje daugiau nei 15 tūkstančių aistruolių stebėjo labdaringą ryškiausių pasaulio tenisininkų mačą, kurio metu surinkti pinigai bus paaukoti krūmynų gaisrų nuskriaustiesiems Australijoje.
Rafaelis Nadalis, Serena Williams, Novakas Džokovičius
Rafaelis Nadalis, Serena Williams, Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Rafaelis Nadalis, Rogeris Federeris, Nickas Kyrgiosas, Novakas Džokovičius, Serena Williams, Naomi Osaka, Stefanos Tsitsipas ir kitos ryškiausios teniso žvaigždės susivienijo kilniam žygdarbiui – padėti nukentėjusiems nuo siaubingų krūmynų gaisrų.

Australijos teniso federacija atskleidė, kad labdaringas mačas surinko apie 3,5 milijono JAV dolerių aukų.

Renginio metu gausiomis ovacijomis buvo pagerbti ir mačą stebėję ugniagesiai, o vienai laimingajai netgi pasisekė žengti į kortą ir sužaisti poroje su geriausiu planetos tenisininku Rafaeliu Nadaliu (ATP-1).

„Bravo!“, – savo partnerę po vieno iš taškų pagyrė Nadalis.

„Grįžęs namo į Kanberą net negalėjau išeiti į lauką. Vaizdai buvo šiurpinantys, – interviu pasakojo Kyrgiosas. – Labai smagu, kad įsitraukė Rogeris, Rafa, Novakas. Tik bendromis jėgomis galime tai sustabdyti.“

Susirinkusios teniso žvaigždės pasiskirstė į dvi komandas: Dominicas Thiemas, Petra Kvitova, Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis atstovavo Serenos Williams komandai, o Coco Gauff, Alexanderis Zverevas, Stefanos Tsitsipas, Naomi Osaka – Caroline Wozniacki.

Renginį vainikavo Nicko Kyrgioso (C.Wozniacki komanda) ir Rogerio Federerio (S.Williams komanda) akistata. Vieną sužaistą setą šveicarų maestro laimėjo po tiebreak'o – 7:6, o susumavus visus rezultatus triumfavo būtent S.Williams komanda.

„Na, ji visai nebloga“, – paklaustas apie N.Kyrgioso sportinę formą su šypsena veide atsakė R.Federeris.

„Tačiau būk atsargus atsakydamas!“, – savo jaunesnį kolegą perspėjo šveicaras, kuomet N.Kyrgioso buvo paklaustas tas pats klausimas apie R.Federerio žaidimą.

Neeilinę galimybę žaisti poroje turėjo ir du bene aršiausi priešai vienetuose – Rafaelis Nadalis ir Novakas Džokovičius. Žinoma, šį sykį tenisininkai buvo puikios nuotaikos ir dramatiškoje kovoje sugebėjo palaužti Stefanos Tsitsipą bei Alexanderį Zverevą.

„Rafa, tiesiog atlik neatremiamą padavimą“, – ispano paprašė Nolė.

Besitęsiantys krūmynų gaisrai Australijoje jau pasiglemžė mažiausiai 28 žmonių gyvybes ir sunaikino maždaug 10 milijonų hektarų žemės.

Dėl „sveikatai pavojingos“ oro kokybės „Australian Open“ organizatoriai nusprendė pavėlinti trečiadienio kvalifikacinius susitikimus. Galiausiai jie buvo visiškai sustabdyti dėl Melburne įsismarkavusio lietaus.

VIDEO: „Rally for Relief“ labdaringa tenisininkų šventė Melburne

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius