Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 28

Laurynas Grigelis į „Futures“ varžybas grįžta siekdamas atgauti pasitikėjimą

Laurynas Grigelis savo kailiu patyrė kaip sunku tenise išlaikyti esamas pozicijas prabėgus sėkmingam sezonui. Dar sunkiau tokiu atveju yra kilti į viršų, tačiau apie tai antra Lietuvos teniso raketė kartu su savo treneriu Giuseppe Menga šį sezoną jau nesvajoja. Anot specialisto iš Italijos, dabar Laurynui svarbiausia susigrąžinti pasitikėjimą savo žaidimu.
Laurynas Grigelis
Laurynas Grigelis / futuretalent.it nuotr.

L.Grigelis šį sezoną buvo pakilęs į rekordinę 183-iąją poziciją ATP reitinge, tačiau paskui smuko beveik dviem šimtais vietų žemyn ir dabar yra 361-as. Patekus į aukšto lygio varžybas L.Grigelį ėmė analizuoti daugiau žaidėjų ir kiekvienas jų stengėsi išnaudoti silpnąsias lietuvio žaidimo vietas.

21 metų tenisininkas kartu su treneriu nusprendė grįžti į „Futures“ serijos varžybas ir taip atgauti pasitikėjimą.  

 Treneri, kaip vertinate šį Lauryno sezoną?

– Žinoma, šie metai nebuvo geri, nes dabar Laurynas užima 361-ą vietą reitinge. Jam puikiai sekėsi 2011 metais, tačiau šią vasarą jam nepavyko taip sėkmingai sužaisti kaip pernai. Jis nepateko į „US Open“ kvalifikaciją, todėl liepą ir rugpjūtį mes nusprendėme padaryti pauzę ir laiką skyrėme treniruotėms. Dabar viskas eina tik geryn. Manau, paskutiniai turnyrai, žaidimo prasme, jau buvo neblogi.

Laurynui tai buvo pirmas sezonas, kai jam reikėjo apginti taškus. Tai yra gera patirtis. Mes norime sugrįžti į buvusį žaidimo lygį. Vis dar turime problemų su forehandu (smūgis iš dešinės). Dirbame ir dabar viskas atrodo šiek tiek geriau.

– Retai tenka pamatyti Lauryno mačus, transliuojamus internete. Todėl turbūt geriausiai galite atsakyti į šį klausimą. Tiesiog neapleidžia nuojauta, kad šį sezoną varžovai Laurynui žymiai daugiau muša į dešinę, silpnesnę jo žaidimo pusę...

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Giuseppe Menga
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Giuseppe Menga

– Taip, tai tiesa. Tame lygyje kiekvienas daugiau ar mažiau žino varžovą. Jeigu jis žino, kad ta pusė stipri, jis, žinoma, muš į kitą pusę. Jie žino, kad Laurynas turi problemų su forehandu ir varžovai daug žaidžia per tą pusę. Žinot, kai tu pirmą kartą atvyksti žaisti dideliuose turnyruose, visi tavęs beveik arba visai nepažįsta. Tačiau, kai pasieki rezultatą, kur kas daugiau žmonių jau supranta, ko galima tikėtis. Tada prasideda kitoks žaidimas.

– Keli pralaimėjimai, keliolika neapgintų taškų. Tau toliau muša į silpną pusę. Taip ir pradingsta pasitikėjimas? 

– Praėjusiais metais jis pasiekė tikrai gerą lygį ir nugalėjo kai kuriuos labai gerus žaidėjus. Jis žinojo, kad gali žaisti tame lygyje ir viskas buvo gerai. Tačiau šiemet jis, ko gero, nejaučia to paties. Ir tada reikalai eina vis prastyn ir prastyn. Tu gal ir žinai, kad gali žaisti tame lygyje, tačiau tavo smūgyje nėra to pasitikėjimo. O be šito dalyko, tu niekada nedemonstruosi geriausio savo žaidimo.

– Turėjome progos įsitikinti, kad tenise žymiai sunkiau apginti taškus nei juos iškovoti, o kilimas į viršų po gero sezono yra dar sudėtingesnis?

– Taip, žinoma. Kaip ir sakiau, Laurynui tai bus puiki patirtis. Galbūt kai kuriuose mačuose mes žaidėme geriau nei praėjusiais metais, tačiau įtampa paveikė žaidimą. Tu žinai, kad privalai apginti taškus. Tačiau spaudimo šioje sporto šakoje tu niekada neišvengi, nes toks yra tenisas.

– Koks likusio sezono tikslas? Reitingo taškai ar...

– Tikrai ne reitingo taškai. Aišku jeigu jis laimės kelis „Futures“ turnyrus, bus gerai, bet, aš manau, kad likusio sezono esmė ne tame. Galbūt vienas iš tikslų būtų pakilti reitinge tiek, kad kitų metų pradžioje galėtume žaisti „Australian Open“ kvalifikacijoje.

Tačiau pats svarbiausias dalykas yra susigrąžinti pasitikėjimą savo žaidimu. O tuomet naują sezoną pradėti su nauja, didele energija. Nieko baisaus, jeigu mes nežaisime Australijoje. Daug svarbiau susigrąžinti pasitikėjimą ir nuo naujo lapo pradėti 2013 metų sezoną.

– Koks tolimesnis varžybų grafikas?

– Spalio pirmą dieną dalyvausime Prancūzijoje vyksiančiame dideliame „Futures“ serijos turnyre (15 tūkst. + H). Lygis šio turnyro labai geras. Daug gerų žaidėjų. Tai tarsi nedidelis „Challenger“ serijos turnyras. 220 žaidėjas ATP reitinge nėra netgi skirstytas šiame „Futures“ turnyre. Jeigu nepasieksime pusfinalio, žaisime Reno „Challenger“ serijos varžybų kvalifikacijoje.

Spalio 14-ą dieną žaisime už klubą Italijoje. Šį sezoną mes turėjome šiokių tokių problemų su rėmėjais, todėl turėsime žaisti Italijos „Serie A“ čempionate. Tai pakoregavo mūsų planus. Todėl iškart po to dalyvausime dviejuose „Futures“ turnyruose Didžiojoje Britanijoje. Tuomet laisva savaitė. Galiausiai tikiuosi, kad pavyks gauti vardinį kvietimą į „Challenger“ serijos turnyrą Ortizėjuje. Aš puikiai pažįstu organizatorius. Kažkada pats esu laimėjęs šį turnyrą. Tiesa, jis tada dar nebuvo „Challenger“ serijos.

Štai tokie mūsų planai. Po to sezonas jau bus beveik baigtas. Šiek tiek poilsio ir pasiruošimas naujam sezonui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius