Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 03

Laurynas Grigelis: „Tokiu būdu tapti pirma Lietuvos rakete man nėra svarbu“

Laurynas Grigelis neslėpė nusivylimo, kad jam nepavyko patekti į prestižiškiausio „Roland Garros“ turnyro atrankines kovas Paryžiuje, nes tai buvo vienas šio sezono tikslų. Devynerius metus profesionalų varžybose kovojantis Laurynas greitu metu pirmą kartą gali tapti pirma Lietuvos teniso rakete, tačiau pats žaidėjas neslepia, kad tokiu būdu pasiekti tokį titulą jo nė kiek nedžiugina.
Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis
Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kad patektų į „Roland Garros“ atranką L.Grigelis kiek netikėtai nusprendė dalyvauti Turkijoje šią savaitę vykstančiame ATP 250 serijos turnyre. Į Stambulą tenisininkas atvyko dar netgi nebūdamas tikras, kad gaus vietą atrankoje.

„Stambulo turnyras nebuvo planuotas, nes turėjau važiuoti į Ostravą. Bet iš jo paskutinėmis dienomis daug žmonių išsibraukė. Todėl nusprendžiau nuskristi ten ir dalyvauti kvalifikacijoje, – deuce.lt pasakojo L.Grigelis. – Nusipirkau bilietą ir atskridau į Stambulą, bet tuomet dar nebuvau patekęs į atranką. Galima sakyti, kad tai buvo rizikingas sprendimas, bet vėliau patekau.“

Sprendimas pasiteisino, nes pirmame mače L.Grigelis 5:7, 7:5, 6:1 nugalėjo Tobiasą Kamkę (ATP 140). Tačiau antrame ir lemiamame mače 2:6, 1:6 neprilygo italui Riccardo Bellotti (ATP 204).

„Pirmas mačas prieš T.Kamkę, galim sakyti, buvo netgi parankesnis man, nes T.Kamke yra daugiau kietos dangos žaidėjas, o R.Bellotti, nors jo reitingas ir žemesnis nei T.Kamkes, bet ant grunto žaidžia gerai. Pirmas mačas atėmė daug jėgų.

Antrą dieną nebuvau visu šimtu procentų pasiruošęs, o tokio lygio turnyruose turi būti visada ir fiziškai, ir psichologiškai pasirengęs maksimaliai. Nes čia žaidėjų lygis tikrai labai aukštas.“

L.Grigelis pastaraisiais metais itin retai žaidė ATP serijos turnyrų atrankose. Apskritai tokio lygio turnyro pagrindinėse varžybose jis žaidė tik kartą. 2011-aisiais metais Los Andžele.

Alfredo Pliadžio nuotr./Laurynas Grigelis prieš Mirzą Basičių
Alfredo Pliadžio nuotr./Laurynas Grigelis prieš Mirzą Basičių

„Aišku būtų puiku dar sužaisti tokių turnyrų, nes tai yra visiškai kitaip. Atmosfera, organizacija ir sąlygos visai kitos. Jeigu pateksiu, ir kitą kartą į kvalifikaciją tikrai važiuosiu“, – pasakojo L.Grigelis.

Dabar L.Grigelio varžybų grafike numatyti du „Challenger“ serijos turnyrai. Gegužės 15-ą dieną Samarkande ir gegužės 22-ą dieną Šymkente (šiuose turnyruose užsiregistravęs žaisti ir Ričardas Berankis).

Dabartinis L.Grigelio tikslas yra stengtis patekti į artimiausių „Didžiojo kirčio“ turnyrų atranką – Vimbldone ir „US Open“ čempionate.

„Norint patekti į kitus „Grand Slamus“ reikia apie 20 taškų, gal net 30. Svarbiausia tobulėti. Tada ir pergalės ateis“, – atviravo antroji Lietuvos teniso raketė.

Po kelių savaičių L.Grigelis gali tapti pirma Lietuvos rakete, tačiau labiausiai prie to prisidėtų ne jis pats, o Ričardas Berankis, kuris dėl sunkios klubo traumos praleido pusę metų be žaidimo ir prarado kelis šimtus reitingo taškų. Būtent šis faktas ir nedžiugina L.Grigelio. Pirmas jis ar antras, jam neturi reikšmės.

„Tokiomis aplinkybėmis tikrai nesvarbu. Nemanau, kad kas nors labai pasikeistų, net jei ir tapčiau. Tikslas yra ATP reitingas, o ne tapti pirma Lietuvos rakete“, – pareiškė 25-erių metų tenisininkas.

Organizatorių nuotr./Laurynas Grigelis prieš Lloydą Harrisą
Organizatorių nuotr./Laurynas Grigelis prieš Lloydą Harrisą

Laurynas toli neplanuoja savo asmeninių turnyrų, bet yra tikras, kad rugsėjo mėnesio viduryje padės Lietuvos rinktinei kovoje dėl pirmos vietos Daviso taurės grupėje ir vyks į Švediją.

„Rugsėjį kausimės prieš stipriausią šiemet sutiktą komandą. Svarbiausia, kad mūsų komanda būtų visos sudėties ir būtume sveiki, tada, manau, galėsime pasipriešinti jiems labai stipriai, – teigė L.Grigelis. – Pats dar nežinau, kur žaisiu rugsėjį, ar ant kietos dangos ar ant grunto, bet Daviso taurėje turime vieną savaitę pasiruošimo, todėl tikrai spėsime prisitaikyti. Tikrai dalyvausiu mače prieš Švediją dėl išėjimo į pirmą grupę. Manau, tai yra labai svarbus mačas, nes turime vėl šansą grąžinti Lietuvos rinktinę į pirmą grupę.“

Šiuo metu pasauliniame reitinge L.Grigelis užima 254-ą vietą. Šį sezoną jis iškovojo 18-a pergalių ir patyrė 11-a pralaimėjimų. Sportininkas nėra patenkintas pasiektais rezultatais, nes tikslai buvo didesni.

„Tikslas buvo patekti į „Roland Garros“ kvalifikaciją ir to nepavyko padaryti. Reitinge buvo planas priartėti prie 200 pozicijos – to irgi nepadariau. Nesu patenkintas pirmais sezono rezultatais, – deuce.lt kalbėjo L.Grigelis. – Niekaip neišeina rasti žaidimo, bet nėra ko nukabinti nosies. Reikia žiūrėti į priekį ir dirbti toliau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius