Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 25

Lauryno Grigelio sezono tikslas atsidurti tarp 250-ies tenisininkų ATP reitinge

Laurynas Grigelis sezoną pradėjo su nauju treneriu, 34-eriu metų buvusiu Italijos tenisininku Giuseppe Menga. 19-etis Lietuvos tenisininkas šiuo metu užima 387-ą vietą pasaulio reitinge. Neseniai buvo pakilęs iki rekordinės 366-osios pozicijos. L.Grigelis treniravosi su buvusia trečia pasaulio rakete Nikolajumi Davydenko. Rusijos teniso žvaigždė negailėjo patarimų jaunam tenisininkui. G. Menga kalbėdamasis su vasaraopen.lt papasakojo apie šio sezono tikslus ir užduotis.
Laurynas Grigelis
Laurynas Grigelis / Butauto Barausko nuotr.

– Laurynas pirmas tenisininkas kurį tenka treniruoti?

– Aš dirbau su Andrea Stoppini. Italijos tenisininkas kuris daugiau nei prieš metus pasiekė rekordinę 161–ą poziciją. Visai neblogai (šypsosi).

– Ką galvojate apie Lauryną? Kokios šio žaidėjo perspektyvos?

– Svarbiausias šio sezono tikslas, metų pabaigoje, atsidurti tarp 250–ies ATP reitinge. Tačiau taip pat labai svarbu ir žaidimo lygis. Daug dirbame, kad patobulintume jo smūgį iš dešinės.

– Smūgis iš dešinės Lauryno žaidime buvo ne toks pavojingas kaip kiti…

– Taip, Lauryno stiprioji pusė yra padavimas ir smūgis iš kairės. Jis tarsi gimęs su šiais dviem smūgiais. Tačiau dabar  tiesiog privaloma turėti solidų “forehandą”. Kai buvome Stokholme ir treniravomės su Nikolajumi Davydenko pastebėjom, kad smūgis iš kairės nesiskiria. Tačiau problema buvo su smūgiu iš dešinės. Daug dirbame su šiuo smūgiu ir aš manau, taip man atrodo, kad stipriai patobulinome šį elementą.

– N. Davydenko priklauso elitui. Ar išgirdo Laurynas patarimų iš Rusijos teniso žvaigždės?

– Taip, jis išskyrė mūsų jau minėtus dalykus. Tačiau pastebėjo kad Laurynas yra labai stiprus fiziškai. Jis puikiai gali žaisti visus penkis setus. Manau, patys tai matėte per Daviso taurės varžybas. Na ir žinoma, smūgis iš dešinės, su kuriuo reikia padirbėti.

– Kada planuojate debiutuoti „Didžiojo kirčio” turnyre?

– Tikslas – žaisti atvirame Australijos čempionate sausį. Jeigu metų pabaigoje pavyktų patekti į „US Open” čempionatą tai būtų labai geras pasiekimas. Laurynas jau pademonstravo, kad gali įveikti labai stiprius varžovus. Tai įrodė akistatoje su 102–ąją pasaulio raketę Simone Bolelli. Norime daugiau žaisti „Challenger” serijos teniso turnyruose, tačiau gali tekti varžytis ir „Futures” serijos turnyruose. Vis dėl to reitingo taškai irgi yra svarbus dalykas. Praėjusiais metais W.Rota, manau, parinko teisingą taktiką. Jis maišė turnyrus. Pusė tokių, pusė tokių. Ko gero mes darysime panašiai. Žinoma, jeigu nori kelti savo žaidimo lygį privalai žaisti su aukšto meistriškumo varžovais.

– Ką dabar veikia buvęs Lauryno treneris Williamas Rota? 

– Jis ir toliau darbuojasi čia „Futures talent” projekte. Jis kartu su kitu Lietuvos tenisininku Oskaru Kalinausku bei dar dviem italais. Tačiau mes visą laiką palaikome ryšį. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius