Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 29

Lauryno Grigelio treneris: „Sezoną vertinu labai labai gerai“

Ne tik teniso aistruoliai, bet ir patys tenisininkai nekantriai laukia gruodžio 9 dieną SEB arenoje įvyksiančios šventės, kai parodomajame mače pirmą kartą kovos Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis. Antros Lietuvos teniso raketės treneris Giuseppe Menga džiaugiasi auklėtinio progresu 2011 sezone.
Giuseppe Menga ir Laurynas Grigelis
Giuseppe Menga ir Laurynas Grigelis

34-erių metų teniso specialistas iš Italijos su deuce.lt sutiko pasidalinti įspūdžiais apie praėjusį sezoną ir artėjančią akistatą su R.Berankiu.

– Metus Laurynas baigė aukščiau nei planavote, ko gero, tokiu atveju sezoną galima vertinti gerai?

– Aš Lauryno sezoną vertinu labai labai gerai. Smagu, kad mums pavyko metus pabaigti šalia 200 geriausių ATP tenisininkų. Tai labai svarbu dėl kitų metų pradžios, dėl „Challenger“ serijos turnyrų. Bus lengviau sudaryti tvarkaraštį, nes nereikės žaisti kvalifikacijos. Kaip tik šiuo metu ir dirbame organizuodami fizinio rengimo grafikus su treneriu. Sudarome 2012 metų pirmų mėnesių darbo ir varžybų planą. 

– Prisimenant 2011 metus, kokios buvo linksmiausios ir skaudžiausios akimirkos?

– Galima išskirti du periodus. Iš pradžių buvo trys 10 tūkst. dolerių vertės turnyrai Turkijoje. Juose dalyvavome po traumos. Tai buvo tikrai sunkus laikas. Tuose „Futures“ serijos turnyruose Laurynas du kartus pralaimėjo jau po pirmo rato, o kitą kartą baigė pasirodymą antrame rate. Žaidėme tikrai blogai. Nebuvo pasitikėjimo, nebuvo nieko. Tai buvo sunkiausias laikotarpis.

– O geriausias laikas?..

– Žinoma, turėčiau sakyti turnyras Aptose, bet tai būtų ne visai tikslu, nes Laurynas taip pat gerai žaidė ir Los Andžele. Jis sėkmingai praėjo kvalifikaciją į pirmą karjeroje ATP turnyrą. Na, o geriausias sezono mačas buvo prieš 62-ą pasaulio raketę Igorį Kunicyną tame pačiame Aptose. Šis pusfinalio mačas buvo sunkesnis ir už patį finalą, nes Laurynui teko žaisti tris setus, varžovui iki pergalės tris kartus trūko tik taško. Tai buvo mačas. Na, dar pasirodymą „US Open“ kvalifikacijoje priskirčiau prie gero periodo. O po šių varžybų Laurynas apskritai ėmė žaisti aukštesniame lygyje. Nugalėjo vaikinus, kurie pasaulio reitinge buvo aukštose pozicijose.

– Prieš metus kalbėjomės ir pagrindiniais šio sezono uždaviniais įvardijote ne tik tam tikrą reitingo vietą, bet ir kai kuriuos Lauryno smūgius. Ypatingas dėmesys šiemet buvo skiriamas smūgiui iš dešinės. Esate patenkinti progresu?

– Dabar jo smūgis iš dešinės yra geresnis. Smūgis iš dešinės pagerėjo, tačiau šią žiemą turime tęsti darbą šia linkme. Turime būti agresyvesni ir šiuo smūgiu laimėti daugiau taškų. Smūgiu iš kairės Laurynas pelno daug taškų. Smūgis iš dešinės dabar geras, bet su juo turime pelnyti daugiau taškų, vadinasi, reikia žaisti agresyviau. Tai mūsų kitas uždavinys.

– Kokie artimiausi planai?

– Gruodžio 12-ą dieną išvykstame į Dubajų, ten būsime dvi savaites. O iš ten jau keliausime į Brisbeną. Ričardas, kiek žinau, atvyks vėliau. Žinau, kad tuo pat metu kaip ir mes, ten atvyks ir Andrejus Golubevas, Michailas Kukuškinas, Denisas Matsukevičius, Sergejus Bubka. Mes palaikome ryšį su A.Golubevu, nes jis treniruojasi Italijoje. Manau, kad treniruosimės su juo, o kitą savaitę su Ričardu. Greičiausiai bus taip.

– Artėja ir gruodžio 9 diena, kai Laurynas žais prieš Ričardą. Teniso mėgėjai nekantriai laukia šios dvikovos ir tikisi, kad abu žaidėjai jiems padovanos gražią, rimtą kovą.

– Nors tai ir parodomasis mačas, žinoma, kad jie turi žaisti rimtai. Turi žaisti gerą tenisą. Bet tokiame mače, manau, galima pamėginti atlikti ir gražų, sudėtingą smūgį. Aš manau, kad tai bus normalus mačas, kartais su gražiais, sudėtingais smūgiais. Tikiuosi, kad žmonėms patiks. Pirma ir antra Lietuvos teniso raketės pirmą kartą žais viena prieš kitą. Nemanau, kad labai svarbu, kuris laimės, Ričardas ar Laurynas, svarbiausia, kad visi esame kartu. Kad tai bus kažkas panašaus į Daviso taurės dvasią. Mano nuomone, tai yra to vakaro esmė.

– Ar teko paskutiniu metu matyti žaidžiantį Ričardą?

– Mačiau gal prieš kokį mėnesį. Jis dabar yra tikrai geroje formoje. Galima sakyti, jis grįžta. Jo vieta yra pirmame šimtuke. Laurynas nuolat tobulėja ir šią akimirką, sakyčiau, gali lygiuotis su 150 geriausių žaidėjų. Aišku, smagiausia Lietuvai būtų šiuos du žaidėjus turėti pirmame šimtuke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius