Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 14

Legendiniai broliai Bryanai sužais atsisveikinimo sezoną

Visą teniso pasaulį ne tik įspūdingu žaidimu, bet ir komandiniu darbu bei atsidavimu pakerėję legendiniai broliai Mike'as ir Bobas Bryanai „Tennis Channel“ kanale pranešė, kad 2020 metai jiems bus paskutiniai.
Broliai Bryanai
Broliai Bryanai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

41-erių broliai dvyniai atskleidė, kad paskutinį karjeros turnyrą sužais ten, kur viskas ir prasidėjo – namų varžybose „US Open“. Būtent Niujorke dvejetų specialistai 1995 metais sužaidė savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ turnyrą.

„Aš ir Mike'as nusprendėme baigti 2019 metų sezoną po „US Open“ turnyro, nors žinojome, kad turėsime didelius šansus žaisti finaluose Londone. Norėjosi pailsėti tiek fiziškai, tiek psichologiškai bei pasiruošti artėjančiam sezonui, kuris bus paskutinis mūsų karjerose.

Ši kelionė buvo magiška, tačiau ją pabaigti norime tol, kol esame sveiki“, – kalbėjo Bobas.

„Scanpix“/AP nuotr./Broliai Bryanai
„Scanpix“/AP nuotr./Broliai Bryanai

Būtent jam 2018 metais buvo atlikta sunki operacija (tokia pati kaip ir Andy Murray), kurios metu buvo įstatytas metalinis klubas.

Tačiau skirtingai nei kitiems veteranams, kurių karjeros artėja pabaigos ar nuolatos kamuoja traumos, broliai Bryanai išlaikė aukštą žaidimo kartelę ir 2019 metais spėjo iškovoti dar du trofėjus.

Per 25 metus trukusią profesionalų karjerą broliai dvyniai kartu iškovojo daugiausiai dvejetų titulų „Open Era“ laikotarpyje (118), tarp kurių – visų keturių „Didžiojo kirčio“, visų devynių „Masters“ serijos, ATP finalų trofėjai bei Olimpinis auksas Londone, bronza Pekine ir Daviso taurės čempionų titulas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Broliai Bryanai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Broliai Bryanai

Nuo 2005 iki 2017 metų JAV tenisininkai buvo renkami ATP turo aistruolių mėgstamiausia dvejetų komanda.

Rekordų sąrašą galima tęsti ir toliau – broliai net 10 sezonų baigė pirmoje ATP dvejetų reitingo vietoje, o 2018 metų liepą Mike'as (40 metų) tapo vyriausiu tenisininku, užlipusiu ant aukščiausio ATP dvejetų reitingo laiptelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius