Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 19

Lemiamu metu savo klasę demonstravęs N.Džokovičius žengė į finalą Turine

Vienas geriausių visų laikų tenisininkų Novakas Džokovičius (ATP-8) buvo toli nuo savo geriausio žaidimo „Nitto ATP Finals“ turnyro pusfinalyje, tačiau lemiamomis akimirkomis užtikrintai žaidęs serbas tapo pirmuoju šių pirmenybių finalo dalyviu.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

35-erių tenisininkas atkakliame pusfinalyje 7:6(5), 7:6(6) palaužė labai solidų debiutinį turnyrą sužaidusį Taylorą Fritzą (ATP-9) ir sekmadienio vakarą Turine kausis dėl čempiono trofėjaus.

Serbų teniso superžvaigždės varžovas paaiškės vakariniame mače – 22 val. Lietuvos laiku į kovą stos Casperas Ruudas (ATP-4) ir Andrejus Rubliovas (ATP-7).

Viso 1 valandą ir 54 minutes trukusio susitikimo metu N.Džokovičius taip ir neatrado savo geriausio žaidimo. Akivaizdu, kad tenisininkui koją kišo nuovargis – dar vakar Nolė turėjo išgyventi daugiau nei 3 valandas trukusį maratoną prieš Daniilą Medvedevą.

Visgi buvusi pirmoji pasaulio raketė svarbiausius taškus prieš T.Fritzą žaidė kur kas solidžiau ir šventė ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų turnyre Italijoje.

Antrajame sete JAV teniso rinktinės lyderis pirmavo 5:4 ir padavinėjo setui, tačiau lemiamu metu įsigudrino grubiai suklysti ir atiduoti iniciatyvą tituluotajam oponentui.

Svarbiu momentu dešimtajame geime T.Fritzą sutrikdė ir šūksniai iš tribūnų taško metu.

„Nitto ATP Finals“ turnyro finale N.Džokovičius žais jau aštuntą kartą karjeroje. Pagal iškovotus titulus jis siekia susilyginti su Rogeriu Federeriu (6 trofėjai).

Jei tenisininkui iš Serbijos pavyktų triumfuoti finale sekmadienį, Nolė už pasirodymą šiame turnyre iš viso gautų net 4,740,300 mln. JAV dolerių, o tai būtų didžiausias gautas atlygis vieno turnyro metu per visą teniso istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius